Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα... εξεταστικά

ΤΕΛΙΚΑ,να το δείτε, ότι και από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αλλά και από την εισαγγελική έρευνα, ένας θα είναι ο μεγάλος ένοχος για την υπόθεση Οτσαλάν. Ο ίδιος ο Κούρδος ηγέτης!

***

Και ξέρετε κάτι, εν μέρει θα... έχει και δίκιο ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Διότι σίγουρα έχει μια μεγάλη ευθύνη ο άνθρωπος για τη σύλληψή του: Πήγε κι έμπλεξε με τους Ελληνες "εκσυγχρονιστές" και τον Σημίτη.

***Τέλος πάντων, τι να πει κανείς με αυτά τα τραγελαφικά. Αντε να δούμε τι θα βγάλει κι αυτή η Εξεταστική Επιτροπή, που αποφασίστηκε χτες στη Βουλή. Αν και δύσκολο είναι να σε κάνουν να πιστέψεις ότι θα γίνει μια σοβαρή έρευνα.***

Διότι, όπως και να το κάνουμε, από πολιτικές δυνάμεις αποτελείται. Κι αν η πλειοψηφία τους δε θέλει να θίξει τις ευθύνες του πρωθυπουργού, αν δε θέλει να θίξει τη συμμετοχή της CIA και των Αμερικανών, αν δε θέλει να θίξει τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης... τότε τι θα θίξει;

***

Θα αρχίσουνε μάλλον να προσπαθούν να μεταφέρουν την κατηγορία της... προσβολής της εθνικής ανεξαρτησίας στους υπαλλήλους του αεροδρομίου του Ελληνικού και στον κλητήρα της ελληνικής πρεσβείας στην Κένυα.

***

ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ το λένε σοβαρά ή μας κάνουν πλάκα; Εχει πάει περιοδεία στα Βαλκάνια ο Γιωργάκης Παπανδρέου για να λύσει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το Κοσσυφοπέδιο!

***

Μάλιστα, διαφημίζεται εδώ στην Ελλάδα ως "η φοβερή" διαβαλκανική πρωτοβουλία, που καθιστά την Ελλάδα δύναμη παρέμβασης στην περιοχή. Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...

***

...Αν είναι εξαιρετικά ικανός στις διπλωματικές κινήσεις ο Ελλην υπουργός, αν τηρήσει τις κατάλληλες ισορροπίες και κάνει τις σωστές κινήσεις, ίσως του επιτρέψουν να κρατά το... χαρτοφύλακα του Χόλμπρουκ στις συναντήσεις του με τις δυο πλευρές στο Κόσσοβο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ