Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι άλλο θα κάνουν;

Πρωτοφανής αγριότητα έξω από τη Βουλή

Εξω από το Κοινοβούλιο όπου από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί Κούρδοι πρόσφυγες, ζητώντας να δοθεί πολιτικό άσυλο στον ηγέτη τους Αμπτουλάχ Οτσαλάν, εκτυλίχτηκαν πρωτοφανείς σκηνές αστυνομικής βίας. Την ώρα που τα ΜΑΤ επιχειρούσαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από την είσοδο της Βουλής, ένας διαδηλωτής πυρπολήθηκε θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του και τη ζωή όσων προσπάθησαν να τον προστατέψουν

Τα τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν τις σκηνές και έκαναν το γύρω του κόσμου. Οι αστυνομικοί χτυπούσαν τους διαδηλωτές στην προσπάθειά τους να τους απομακρύνουν, οι φλόγες έκαιγαν τα κορμιά των διαδηλωτών, γυναίκες με παιδιά προσπαθούσαν όπως όπως να γλιτώσουν, ενώ άλλοι αστυνομικοί συνελάμβαναν διαδηλωτές και τους οδηγούσαν στα αστυνομικά οχήματα.

Η διαδήλωση των Κούρδων ξεκίνησε το πρωί από εκατοντάδες μέλη του PKK που επιδίωκαν να δώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής. Η είσοδος δεν τους επετράπη και οι Κούρδοι παρέμεναν στη λεωφόρο Β. Σοφίας. Τα ΜΑΤ πήραν εντολή να τους απωθήσουν βίαια. Την ώρα που άρχισαν να τους συλλαμβάνουν, ο 33χρονος Ντεκάρ Σερχάρν κατάβρεξε τα ρούχα του με βενζίνη και πυρπολήθηκε.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν περίπου 50 διαδηλωτές. Οι αστυνομικοί εμπόδιζαν επίσης την προσέλευση στο σημείο της διαδήλωσης άλλων Κούρδων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ