Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν παίρνουν από λόγια

"Ξεσπάθωσε" η ΟΤΟΕ! Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες εργαζομένων από διάφορες τράπεζες, ύστερα από την παρουσίαση πλήθους κρουσμάτων σχετικά με την παραβίαση του ωραρίου εργασίας, μετά από δυο τουλάχιστον παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, η ανώτερη συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων αποφάσισε να στείλει... δελτίο Τύπου!

Τι λέει σ' αυτό; Οτι με την ευκαιρία της αναμενόμενης έναρξης διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, θεωρεί ως αναγκαίους όρους την εφαρμογή των συμβάσεων, την κατάργηση της "μαύρης εργασίας" και την προστασία της απασχόλησης.

Επισημαίνει ακόμη ότι υπάρχουν τραπεζοϋπάλληλοι που εργάζονται 50 ώρες τη βδομάδα χωρίς να πληρώνονται και χωρίς αυτό να δηλώνεται πουθενά.

Η ΟΤΟΕ, για μια ακόμη φορά, και μάλιστα συνειδητά, με βάση τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου της, επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Θέτει απαιτήσεις στη λογική του "κοινωνικού διαλόγου" και κάνει εκκλήσεις για τήρηση των συμβάσεων, χωρίς να μπει στον κόπο να οργανώσει τη στοιχειώδη αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων. Λόγια λοιπόν αντί για πράξεις, αλλά τόσο η κοινή λογική όσο και η πείρα έχουν δείξει ότι οι εργοδότες δεν παίρνουν από λόγια...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ