Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των νοσοκομείων!

Τον ενστερνισμό των αρχών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων πρότειναν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πρόταση αυτή οδηγεί στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, τόσο των γιατρών όσο και των εργαζομένων, όπως φάνηκε καθαρά απ' τα λεγόμενα τόσο του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Κ. Δημόπουλου,όσο και του προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αντ. Κουτσελίνη και του αντιπροέδρου της Ιατρικής Σχολής Δ. Λουκόπουλου.Ο πρύτανης βέβαια υπεραμύνθηκε του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, ωστόσο όμως μιλώντας για την επαγγελματική δραστηριότητα των πανεπιστημιακών μέσα στα νοσοκομεία φάνηκε καθαρά ότι προτείνει την άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής με διάφορες παραλλαγές, όπως γίνεται στο εξωτερικό.

Κι όταν έγινε η επισήμανση ότι εκτός από αυτές τις προτάσεις υπάρχει και η παλιότερη θεσμοθετημένη θέση για ένταξη των πανεπιστημιακών στο ΕΣΥ, η απάντηση που δόθηκε απ' τον Κ. Δημόπουλο ήταν: "Εμείς λέμε "ναι" στην ένταξη, αλλά όμως με ποιους όρους. Λέμε "ναι" αλλά όχι να είμαστε σκέτοι υπάλληλοι". Επίσης έγινε η πρόταση όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, με οποιαδήποτε ιδιότητα, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, να παραμένουν στο νοσοκομείο από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Τέλος, προτάθηκε η δημιουργία τριών ανεξάρτητων Ιατρικών Τμημάτων της Ιατρικής Σχολής στα πλαίσια της δημιουργίας τριών συγκροτημάτων νοσοκομείων στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Το πρώτο τμήμα θα είναι στο νοσοκομείο που κτίζεται στο Χαϊδάρι,το δεύτερο στο Σισμανόγλειο και το τρίτο θα προέλθει απ' τη συγχώνευση των πανεπιστημιακών νοσοκομείων του Αιγινήτειου και του Αρεταίειου, καθώς και των πανεπιστημιακών κλινικών του "Λαϊκού" και του "Αλεξάνδρα".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ