Τρίτη 16 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η παραπληροφόρηση στην υπηρεσία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Εσκεμμένη τακτική παραπληροφόρησης του λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης, που σκοπό έχει να προλειάνει το έδαφος για την εφαρμογή της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης και την άρση του ασύλου, χαρακτηρίζουν οι ΠΚΣ Θεσσαλονίκης το χτεσινό πρωτοσέλιδο και ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος",στο οποίο γίνεται λόγος για "συμμορίες στο ΑΠΘ". Ενώ ζητούν, στα επόμενα φύλλα να υπάρξει άμεση διόρθωση και να παρουσιαστούν και οι θέσεις της παράταξης.

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αλλά και σε όλα όσα δημοσιεύτηκαν ή και λέχτηκαν το τελευταίο καιρό στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, γίνονται συνειδητές προσπάθειες παραπληροφόρησης, στρεβλώνοντας, παραποιώντας ή ακόμα και μεγεθύνοντας γεγονότα και δηλώσεις που αφορούν τα τεκταινόμενα στο Πανεπιστήμιο, καταγγέλλουν οι ΠΚΣ.

Με ανακοίνωσή τους, σχολιάζοντας τις προσπάθειες παραπληροφόρησης, επισημαίνουν: "Τα δημοσιεύματα αυτά αποσκοπούν ακριβώς στο να εμφανιστεί στα μάτια της νεολαίας και του λαού η κατάργηση του ασύλου σαν πανάκεια για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και ως εκ τούτου επιβεβλημένη πράξη από τη μεριά της Συγκλήτου. Αυτή η πολιτική, συνεχίζουν οι ΠΚΣ, σιγοντάρεται τόσο από τις παρατάξεις - δεκανίκια της κυβερνητικής πολιτικής (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, Εν. Ανεξαρτήτων, ΕΑΑΚ), που δε διστάζουν να παζαρεύουν με την εισαγγελία το δικαίωμα του πανεπιστημιακού ασύλου, όσο και από τον ίδιο τον πρύτανη, που δε διστάζει να διοχετεύει χαλκευμένες πληροφορίες, οι οποίεςπαρουσιάζουν το ΑΠΘ σαν "άντρο εγκληματικότητας", κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απροκάλυπτης διαστρέβλωσης αποτελεί δήλωση συνδικαλιστή των ΠΚΣ στο περιοδικό "Πανεπιστημιούπολη",όπου εμφανίζεται η παράταξη ως υπέρμαχη της ιδιωτικοποίησης της Λέσχης και των Εστιών!

Οι ΠΚΣ τονίζουν ότι σε κάθε περίπτωση αυτοί που συνέταξαν τα εν λόγω κείμενα, αλλά και οι προϊστάμενοί τους, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει τόσο από τους εντεινόμενους αγώνες των φοιτητών, όσο και από τα αποτελέσματα των επερχόμενων φοιτητικών εκλογών, που θα καταγράψουν τις διαθέσεις αντίστασης των φοιτητών με την παραπέρα ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων των ΠΚΣ, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και πανελλαδικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ