Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ
Ενημέρωση για το "μεγάλο φαγοπότι"

Μετά το υπουργείο Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης θα επισκεφτεί και το ΥΠΕΧΩΔΕ, σε μια προσπάθεια να εξωραϊσει το αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης, αλλά και να αποκτήσει ο ίδιος τον απόλυτο έλεγχο στο "μεγάλο φαγοπότι" με τα δημόσια έργα. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΥΠΕΧΩΔΕ θα γίνει την Πέμπτη και επίσημα υποστηρίζεται ότι θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα για το έργο του υπουργείου.

Εξάλλου, χτες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός είχε επαφές στο πρωθυπουργικό γραφείο, τόσο με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, όσο και με τον υφυπουργό Χρ. Βερελή.

Ο Κ. Λαλιώτης, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι αυτή αφορούσε την ενημέρωση του πρωθυπουργού σχετικά με την πορεία των μεγάλων έργων και ότι έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο. Θεωρείται βέβαιο ότι συζητήθηκε και το θέμα του μετρό της Αθήνας, αφού μέσα στη βδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ με τους επικεφαλής των εργολάβων, οι οποίοι ζητούν τα γνωστά"πανωπροίκια" συνολικού ύψους δεκάδων δισ. Ενα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν το έργο του Ευήνου, η ολοκλήρωση του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ανατεθεί στους ίδιους εργολάβους που το εγκατέλειψαν πρόσφατα και κηρύχτηκαν έκπτωτοι!

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι, κατά τη συνάντηση, δε συζητήθηκε καθόλου το θέμα του Φλοίσβου. Ωστόσο, διάφορες πληροφορίες επέμειναν ότι ένας από τους κύριους λόγους της συνάντησης ήταν το θέμα αυτό που έχει προκαλέσει και αρκετές ενδοκυβερνητικές τριβές, ενόψει των αποφάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ