Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στο μέτωπο παιδείας η διέξοδος

"Ουστ! φυλακόσκυλά μου, δουλέμποροι του εαυτού σας, όπως ταιριάζει σας πλερώνω! φτου και ξαναφτού σας!".

Με αυτά τα λόγια του Κώστα Βάρναλη από την "Οργή Λαού", η Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών Πειραιά του ΚΚΕ κοσμεί την ανακοίνωσή της, που τιτλοφορείται "Παιδεία 1997: Αγώνας για το μέλλον της νεολαίας και του τόπου" και απευθύνεται σ' όλους αυτούς που προσπαθούν διά πυρός και σιδήρου να περάσουν μια βαθιά αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Αναφερόμενοι σ' αυτούς που χρόνια τώρα πούλαγαν "συμπάθεια" και "κατανόηση", οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί του Πειραιά αναφέρουν:

"Ακολούθησε ο "διάλογος", η "συναίνεση". Μετά η "νέα πορεία" και ο "εκσυγχρονισμός". Ομως ταυτόχρονα το υπουργείο Ιδιωτικής Παιδείας προωθούσε μεθοδικά τον ενταφιασμό της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Είχαν πιστέψει ότι μας είχαν του χεριού τους. Ομως και πάλι λάθεψαν"!

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, σημειώνουν, είναι αγώνας για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Αγώνας πατριωτικός, αξιοπρέπειας, διαπαιδαγώγησης για τα παιδιά μας και τους μαθητές μας. Αγώνας για το πολιτισμό και την πρόοδο.

Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους, οι κομμουνιστές δάσκαλοι και καθηγητές σημειώνουν: Ο κλάδος μέχρι τώρα κατέκτησε την ενότητά του και η οξεία αντιπαράθεση των διαφορετικών ιδεολογικοπολιτικών απόψεων σφυρηλάτησαν την ενότητα, οδήγησαν στον ενωμένο αγώνα. Εφερε στο επίκεντρο της κοινωνίας τα προβλήματα της παιδείας και των εκπαιδευτικών. Εδωσε νέα ώθηση στο Μέτωπο Παιδείας. Ανέδειξε την ανάγκη συντονισμού για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Εξοβέλισε τη λογική των "κρατούντων", του "διαίρει και βασίλευε".

Οι διεκδικήσεις των καθηγητών θα οδηγούν ευκολότερα σε κατακτήσεις στο μέλλον. Δίδαξε τι σημαίνει άνθρωπος και αξιοπρέπεια, αποκάλυψε το μεγαλείο του συλλογικού αγώνα και την ανάλγητη, αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Αντίπαλός τους η συγκεκριμένη πολιτική, το "ξήλωμα" της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, η υποβάθμιση του εκπαιδευτικού, οι αντιασφαλιστικοί και αντισυνταγματικοί νόμοι, το "κόψιμο" των κοινωνικών δαπανών, το "yes men", το "thanks USA", η τρομοκρατία, οι δίκες κατ' εντολήν και καταδίκες αγωνιστών.

Η ΚΟ Εκπαιδευτικών Πειραιά του ΚΚΕ θυμίζει πως η κυβερνητική πολιτική δεν είναι τίποτα άλλο παρά η Μααστριχτική πολιτική οικοδόμησης του κράτους των πολυεθνικών και σημειώνει: "Μάαστριχτ: Συμφωνία των πολυεθνικών. Θυμίζουμε: ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ - ΠΟΛ.ΑΝ., ψήφισαν υπέρ. Το ΚΚΕ και πάλι αντιστάθηκε. Αρνήθηκαν ακόμα και το δημοψήφισμα. Τώρα γίνεται πλέον φανερό ότι η υλοποίηση των βασικών μας αιτημάτων είναι σε αντίθεση με τη συμφωνία του Μάαστριχτ. Επιτυχία του αγώνα μας και καταδίκη - ανατροπή της Μααστριχτικής κυβερνητικής πολιτικής πάνε μαζί".

"Να γιατί θα ήταν πιο εύκολος ο αγώνας μας αν υπήρχε διαφορετικός πολιτικός συσχετισμός. Αν τώρα το ΚΚΕ είχε πολλαπλάσιες δυνάμεις. Καταδίκη της κυβέρνησης με υποστήριξη δυνάμεων που τάσσονται υπέρ του Μάαστριχτ, δε συμβιβάζεται. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία.Η οικοδόμηση του Μετώπου Παιδείας των φορέων της εκπαίδευσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αλληλεγγύη και ο συντονισμός των αγώνων και η άμεση ενίσχυση του ΚΚΕ δίνει διέξοδο και προοπτική. Πιέζει σημαντικά την κυβέρνηση για να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Ολοι στον ενωμένο αγώνα! "

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Συναγερμός» για την Παιδεία στις 28 Φλεβάρη και 1 Μάρτη(2003-02-20 00:00:00.0)
Αλλος ένας λόγος να τους «μαυρίσουμε»(2000-04-09 00:00:00.0)
Παλλαϊκό μέτωπο για την παιδεία(1998-05-14 00:00:00.0)
"Οταν δικάζουν καθηγητές..."(1997-03-20 00:00:00.0)
Κίνηση απελπισίας(1997-03-16 00:00:00.0)
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ(1997-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ