Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Παρέμβαση υπέρ της μη θρησκευτικής ταφής

Να παραχωρηθούν χώροι στα τρία δημοτικά νεκροταφεία για μη θρησκευτική τέλεση ταφής, πρότεινε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδής.Συγκεκριμένα, τόνισε ότι θα πρέπει στα νεκροταφεία να υπάρχει μια αίθουσα ώστε να μπορούν οι συγγενείς να αποχαιρετούν τον νεκρό, με μια τελετή που ο ίδιος θα επιθυμούσε. Σε μια τέτοια τελετή δικαίωμα έχουν και όσοι δε δικαιούνται θρησκευτική τελετή, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου το 1982, είτε επειδή υπήρξαν αυτόχειρες, ή έκαναν πολιτικό γάμο κλπ.

Στην πρόταση του Λεων. Αυδή, ο Δ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι "χρειάζεται μια πιο ενδελεχής συζήτηση για το θέμα" και το παρέπεμψε στην πολιτεία. Στο σημείο αυτό ο Λεων. Αυδής τόνισε ότι το θέμα είναι πρακτικό. "Ως δήμος πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα στους συγγενείς να αποχαιρετούν τον νεκρό, είτε όταν αυτό δεν το κάνει η Εκκλησία, είτε όταν επιλέγεται ως ατομικό δικαίωμα η μη θρησκευτική τελετή ταφής", επισήμανε.

"Πολιτιστικές παρεμβάσεις"

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Αθηναίων, με αντικείμενο "πολιτιστικές παρεμβάσεις στην πόλη της Αθήνας", ανακοίνωσαν χτες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Ε. Βενιζέλος και ο Δ. Αβραμόπουλος.Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, στην εξεύρεση χώρου στέγασης για την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης αναφορικά με τη διατήρηση των νεοκλασικών και ενίσχυση των ιδιοκτητών τους.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που καθόλου δεν ξεφεύγουν από την τακτική και βούληση του δημάρχου για ένα ωραιοποιημένο και αναβαθμισμένο κέντρο - πόλο έλξης τουριστικής κίνησης και δραστηριότητας. Την ίδια στιγμή, μαραζώνει η πολιτιστική δραστηριότητα στις γειτονιές της Αθήνας, κατ' επιμονή - αδιαφορία της δημοτικής αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ