- Με τους ίδιους πλασματικούς αντιπροσώπους - που βγήκαν, απλώς στα χαρτιά κι όχι με γνήσιες εκλογές - με τους οποίους πραγματοποίησαν το προηγούμενο νόθο συνέδριο στη ΓΕΣΑΣΕ, τα αγροτικά κομματικά... - 1997-02-19 00:00:00.0"/> - Με τους ίδιους πλασματικούς αντιπροσώπους - που βγήκαν, απλώς στα χαρτιά κι όχι με γνήσιες εκλογές - με τους οποίους πραγματοποίησαν το προηγούμενο νόθο συνέδριο στη ΓΕΣΑΣΕ, τα αγροτικά κομματικά... - 1997-02-19 00:00:00.0" /> "Συνέδριο" ενάντια στα συμφέροντα των αγροτών | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΣΑΣΕ
"Συνέδριο" ενάντια στα συμφέροντα των αγροτών
  • Με τους ίδιους πλασματικούς αντιπροσώπους μεθοδεύουν να υφαρπάξουν, για δεύτερη φορά, και για τα επόμενα τρία χρόνια, τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας οι καρεκλοκένταυροι ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίροι
  • Καταδικάζει η "Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα"

Με τους ίδιους πλασματικούς αντιπροσώπους - που βγήκαν, απλώς στα χαρτιά κι όχι με γνήσιες εκλογές - με τους οποίους πραγματοποίησαν το προηγούμενο νόθο συνέδριο στη ΓΕΣΑΣΕ, τα αγροτικά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με κατεύθυνση της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος και με την πλήρη συμφωνία των ελάχιστων στελεχών του ΣΥΝ που συμμετέχουν στο ΔΣ, προχωρούν σήμερα στη διοργάνωση, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, νόθου συνεδρίου στη ΓΕΣΑΣΕ. Κι αυτό, παρ' όλο που, τα ίδια αυτά στελέχη στο ψήφισμα που είχαν εγκρίνει στο προηγούμενο νόθο Συνέδριο που οργάνωσαν "δεσμεύονταν" πως, το επόμενο συνέδριο στη Συνομοσπονδία θα γινόταν, το αργότερο μετά ένα χρόνο - αντί για δύο μέχρι τώρα - και αφού πρώτα θα είχαν πραγματοποιηθεί γνήσιες εκλογές στους συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, όπου δεν είχαν γίνει κανονικά εκλογές.

Δύο χρόνια μετά, ωστόσο, το συνέδριο που οργανώνουν, γίνεται με τους ίδιους πλασματικούς αντιπροσώπους, καθώς δεν έγιναν εκλογές σε καμιά από τις παραπάνω Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους. Ουσιαστικά οι εκλογές γίνονται τώρα, ένα χρόνο πριν τη λήξη της κανονικής θητείας, για να προλάβουν την εκλογή γνήσιων αντιπροσώπων από τις Ομοσπονδίες που θα γινόταν σ' αυτό το χρονικό διάστημα και, το πιθανότερο είναι πως θα απομονώνονταν τα συγκεκριμένα στελέχη της σημερινής διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ.

Ετσι, στο συνέδριο που μεθοδεύει, για σήμερα και αύριο, η συμβιβασμένη διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ θα συμμετέχουν δεκάδες αντιπρόσωποι από τις ΟΑΣ Βέροιας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Αχαϊας, Κιλκίς, Χίου, Μεσσηνίας κλπ, οι οποίοι έχουν εκλεγεί και συμμετείχαν στο προηγούμενο νόθο συνέδριο και με συγκεκριμένα στοιχεία είχε επιβεβαιωθεί η νοθεία στην εκλογή τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΟΑΣ Ημαθίας όπου φέρονται να έχουν εκλεγεί 10 αντιπρόσωποι που αναλογούν σε 10.000 ψηφίσαντες ενώ, από τα στοιχεία προέκυπτε πως είχαν πάρει μέρος στις εκλογές της ΟΑΣ μόλις 64 αντιπρόσωποι που αναλογούν σε 1.800 μόλις ψηφίσαντες. Από την άλλη, φαίνεται πως, ούτε τα γραμμένα μέλη στη δύναμη της Ομοσπονδίας δεν είναι τόσα! Επίσης, στην ΟΑΣ Ηρακλείου φέρεται να έχουν εκλεγεί 13 αντιπρόσωποι, ενώ ουδέποτε, ούτε και όταν το αγροτικό κίνημα στο νομό ήταν ανεβασμένο δεν είχαν εκλεγεί περισσότεροι από 6 αντιπρόσωποι. Στα πρακτικά, ωστόσο, φαίνεται να συμμετείχαν στις εκλογές 226 αντιπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων που αντιστοιχούν σε 5.000-6.000 ψηφίσαντες. Στην ΟΑΣ Ηρακλείου Κρήτης, όπως είχε αποκαλύψει ο "Ρ", φερόταν να έχουν ψηφίσει και σύλλογοι που είχαν διαλυθεί αρκετά χρόνια πριν!

Παρ' όλα αυτά, οι βαστάζοι της κυβερνητικής πολιτικής, αδιαφορώντας ότι οδηγούν τη ΓΕΣΑΣΕ στο έσχατο όριο της αναξιοπιστίας, με στόχο να υφαρπάξουν τη διοίκηση και να παρατείνουν τη θητεία τους - και τα προνόμιά τους - δε διστάζουν να προχωρήσουν ξανά σε πρακτικές νοθείας, που θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές. Κι αυτά, με τελικό στόχο να χρησιμοποιήσουν την κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση των αγροτών, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη εμπειρία, σαν Δούρειο Ιππο για να υπονομεύσουν και διασπάσουν το ρωμαλέο αγροτικό κίνημα που αναπτύσσεται ενάντια στην καταστροφική πολιτική της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, να διευκολύνουν την κυβέρνηση, αν είναι δυνατόν, να περάσει την καταστροφική αυτή πολιτική σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών της χώρας.

Η "Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα" (ΚΚΕ) επιμένει στη διεξαγωγή γνήσιου συνεδρίου, αφού εκλεγούν πραγματικοί αντιπρόσωποι με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες και, φυσικά, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τις πρακτικές νοθείας που ακολουθούν οι ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίροι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ