Κυριακή 31 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναβρασμός σε νοσοκομεία και ΠΙΚΠΑ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί των νοσοκομείων καθώς δεν έχουν πληρωθεί όλες τις εφημερίες για το 1998, τα εκκαθαριστικά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρνητικά, ενώ δεν έχουν συνταχθεί για το 1999 προγράμματα. Το υπουργείο Υγείας πρόκειται να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση μέχρι την 15.2.1999

Ετσι από αύριο οι γιατροί των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης αρχίζουν αποχή απ' τις εφημερίες. Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα να πηγαίνουν στα νοσοκομεία μόνο για επείγοντα και σοβαρά περιστατικά, γιατί όπως είπαν αυτά θα δουλεύουν οριακά. Επίσης, η ΕΝΙΘ καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης στη συγκέντρωση που διοργανώνει αύριο στις 3 μ.μ. έξω από τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών, στις 27 Γενάρη, αποφάσισε την αναστολή όλων των λειτουργιών του Νοσοκομείου, από την ερχόμενη Δευτέρα και επ' αόριστον, εξαιτίας της άρνησης της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας να εξασφαλίσει κονδύλι για την καταβολή των δεδουλευμένων από τις εφημερίες του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη 1998. Οι εκπρόσωποι των γιατρών του Νοσοκομείου ζήτησαν από το ΕΚΑΒ να μη διακομίζει ούτε καν τα επείγοντα περιστατικά στο "Λαϊκό", από 1η Φλεβάρη.

Στο ΠΙΚΠΑ

Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΠΙΚΠΑ διαμαρτυρόμενοι για τις διαλυτικές επιπτώσεις του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα για την Ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας. Στις 10 πμ της Τρίτης οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org