Κυριακή 31 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον αγώνα για την Παιδεία

Ο 88χρονος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,μεταλλουργός, γράφει στο "Ριζοσπάστη":

Αγώνα διαμαρτυρίας κάνουν οι μαθητές με συμπαράσταση καθηγητών, δασκάλων και γονέων, για τον απαράδεκτο νόμο 2525 που προσβάλλει το εκπαιδευτικό σύστημα και πρέπει να φύγει μαζί με τον υπουργό.

Από αρχαιοτάτων χρόνων, η Ελλάδα δίδαξε τα Γράμματα, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό σ' ολόκληρο τον κόσμο. Δεν τα ξέρει αυτά ο υπουργός; Πώς θέλει λοιπόν να στείλει την εκπαίδευση πίσω στο Μεσαίωνα, ενώ ήδη μπαίνουμε στον 21ο αιώνα;

Είναι λοιπόν ή δεν είναι σήμερα προδοσία αυτή η αδιάλλακτη στάση του υπουργού και στη συνέχεια όλης της κυβέρνησης; Γι' αυτό πρέπει να φύγει ο υπουργός Παιδείας και ν' αφήσει τα σχολεία στους άξιους Ελληνες εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν τη δουλιά τους στα Γυμνάσια και Λύκεια της πατρίδας μας.

Στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας, οι φωτισμένοι άνθρωποι της πατρίδας μας έφτιαξαν τα κρυφά σχολεία που δίδασκαν στο λαό μας και στους ξένους ακόμη. Πώς να ξεχαστεί λοιπόν, όλη αυτή η κληρονομιά μας που μας άφησαν οι πνευματικοί αυτοί αγωνιστές δάσκαλοι των γραμμάτων; Θα τα ξεχάσουμε όλα και θα τα σβήσουμε για το χατίρι των νέων αυτών αφεντάδων;

Οχι! Ο αγώνας των μαθητών, δασκάλων, καθηγητών, γονέων και ολόκληρου του ελληνικού λαού, θα συνεχιστεί μέχρι την τελική ΝΙΚΗ. Ο αγώνας αυτός είναι τίμιος, ιερός για την ελληνική αξιοπρέπεια, την πρόοδο και τη μόρφωση της ελληνικής νεολαίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα μουσικά σχολεία να μη γίνουν «πλυντήριο» του ΝΑΤΟ!(20/4/2019)
Τα σκατόπαιδα τα... υπέροχα!(19/5/2002)
Η μεγάλη απορύθμιση(15/11/1998)
Δε σκύβουν το κεφάλι(27/2/1997)
"Για δέστε μια πρωτεύουσα πολιτιστική... "(18/2/1997)
"Αντέχουμε"!(12/2/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org