Κυριακή 31 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε σκύψαμε το κεφάλι

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου απευθύνει ο συνταξιούχος του ΙΚΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΜΙΑΤΖΗΣ,σχετικά με ανακοίνωση του υπουργείου, ότι η συμμετοχή ποσοστού για την παροχή φαρμάκων των χαμηλοσυνταξιούχων που παίρνουν το ΕΚΑΣ, από την 1-1-1999 θα είναι 10%. "Κανείς δεν ξέρει να μου πει, ενώ έχει γίνει αυτή η ανακοίνωση εδώ και αρκετό καιρό - καταγγέλλει ο επιστολογράφος - όπου και αν έχω αποταθεί, ποια αποδεικτικά στοιχεία πρέπει να έχει ο συνταξιούχος που παίρνει επίδομα ΕΚΑΣ, ώστε να τύχει αυτής της μείωσης του ποσοστού;

"Πήγα - συνεχίζει - στον Διευθυντή του ΙΚΑ Νέου Κόσμου όπου ανήκω για πληροφορίες, αλλά και αυτός δε γνώριζε τίποτε. Δεν είχε λάβει καμιά εγκύκλιο. Μπροστά μου τηλεφώνησε σε κάποιο άλλο συνάδελφό του, αλλά και αυτός ήταν ανενημέρωτος".

"Φοβάμαι - τονίζει παρακάτω - ότι και αυτή η ανακοίνωση θα 'ναι καμιά κοροϊδία από μέρους της κυβέρνησης για μας τους συνταξιούχους, όπως εκείνη της επαναφοράς του μέτρου των 20 μεροκάματων ανειδίκευτου εργάτη της Συλλογικής Σύμβασης, για μας τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Εμείς οι απόμαχοι της δουλιάς δε ζητάμε ελεημοσύνη. Προσφέραμε πολλά στον τόπο μας, δουλεύοντας μια ζωή, 30 και 40 χρόνια και έχουμε την απαίτηση να πάρουμε σύνταξη για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Γιατί λοιπόν πρέπει να ταλαιπωρούμαστε και να εξευτελιζόμαστε τρέχοντας "από δω και από κει" για να μάθουμε κάτι γύρω από μια ανακοίνωση που έγινε από επίσημο φορέα όπως είναι το υπουργείο Εργασίας;".

"Πρέπει - καταλήγει ο επιστολογράφος - να πειστεί ο κύριος υπουργός καθώς και ολόκληρη η κυβέρνηση, ότι οι συνταξιούχοι δε θα υποταχθούν στο "εκσυγχρονισμένο" "αποφασίζουμε και διατάσσουμε". Θα παλέψουμε και τώρα, όπως και παλιά, με όσες δυνάμεις μάς απέμειναν για το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας, γιατί δε μάθαμε σ' όλη μας τη ζωή να σκύβουμε το κεφάλι".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ