Κυριακή 31 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοι και όλες στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης για τις Ευρωεκλογές

Εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες - μικρέμποροι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες.

Μπήκαμε στη διαδικασία των Ευρωεκλογών, που θα γίνουν τον Ιούνη του 1999.

Οπως σε όλες τις εκλογικές μάχες, έτσι και στη σημερινή, τα κόμματα του δικομματισμού έχουν τεράστιες δυνατότητες προπαγάνδισης της πολιτικής του αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, των εκβιασμών, για να υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων και να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον του.Η θεωρία του δήθεν μονόδρομου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), της ΟΝΕ, της σύγκλισης των οικονομιών κυριαρχεί στην προπαγάνδα τους. Στις δυνάμεις που προωθούν την πολιτική της ΕΕ, σε όσους αποδέχονται τις αντιλαϊκές της επιλογές, θα προσφέρονται - όλο και περισσότερο όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές - όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που βρίσκονται στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας. Θα διατεθούν τεράστια χρηματικά ποσά από υπουργεία και άλλους μηχανισμούς, για να ενισχύσουν τα κόμματα "ευρωπαϊκού προσανατολισμού", ώστε να αντιμετωπιστεί η δυσφορία του λαού στην πολιτική της ΕΕ.

Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, όπως πάντα, θα αξιοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό, τη ρουσφετολογία, τις μικροκομματικές προεκλογικές παροχές και υποσχέσεις, τα διάφορα κονδύλια της ΕΕ.

Κύριος στόχος, ο εγκλωβισμός του λαού, η άμβλυνση συνειδήσεων, η απομάκρυνση από τη συλλογική δράση, η υποταγή στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ.

Το ΚΚΕ ρίχνεται σ' αυτή τη μάχη με βασικό όπλο του τη δικαίωση των θέσεων και της πολιτικής του σε καθημερινή βάση.

Το ΚΚΕ ήταν το κόμμα που με διάφορους τρόπους ενημέρωσε ολοκληρωμένα και πλατιά για όσα συμβαίνουν στα όργανα της ΕΕ, που καταψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Το ΚΚΕ αγωνίστηκε και στο Ευρωκοινοβούλιο και έξω απ' αυτό όλη αυτήν την περίοδο, για όλα τα προβλήματα του λαού και της χώρας.

Ανέδειξε τα προβλήματα, τις αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, την ελληνική οικονομία και κοινωνία, που απορρέουν από τις συνθήκες της ΕΕ, του Μάαστριχτ, του Αμστερνταμ, τη συμφωνία Σένγκεν. Τα προβλήματα που απορρέουν γενικότερα από την πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ. Την πολιτική που καταστρέφει τμήματα της παραγωγικής βάσης, που ιδιωτικοποιεί - ξεπουλά τον εθνικό πλούτο, ακόμα και μονάδες στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη, αλλά και την ασφάλεια της χώρας. Εδειξε με συγκεκριμένες προτάσεις, ποιες προϋποθέσεις χρειάζονται για να αντιμετωπιστούν προβλήματα, έδειξε δρόμους για τη λύση τους.

Καταδίκασε την πολιτική των αναδιαρθρώσεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζόμενων, των αντιλαϊκών επιλογών της ΕΕ για την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια. Την πολιτική που συρρικνώνει την αγροτική παραγωγή και το εισόδημα του μικρομεσαίου αγρότη και τον διώχνει από το χωράφι και το χωριό του. Την πολιτική που περιορίζει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και μικρεμπόρους και τους οδηγεί μαζικά στην καταστροφή.

Καταδίκασε την πολιτική της νέας τάξης πραγμάτων που προωθεί η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Πολιτική που οδηγεί στην εξόντωση χιλιάδων ανθρώπων, στην καταστροφή και υποδούλωση λαών και κρατών.

Το ΚΚΕ είναι η δύναμη εκείνη που έχει την πολιτική και τη θέληση, να αναδείχνει και να παλεύει για τα συμφέροντα του λαού. Πρωτοστάτησε στους αγώνες της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, της εργαζόμενης διανόησης και της νεολαίας. Αγωνίστηκε ενάντια στην ΕΕ συνολικά και στις αρνητικές επιπτώσεις της για τους εργαζόμενους και τη χώρα. Πάλεψε για τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία.

Γι' αυτό διεκδικεί, εκτός από την ψήφο, και την οικονομική στήριξη όσων υποφέρουν, αγωνίζονται, αντιστέκονται, όσων δε συμβιβάζονται, αλλά και όλων εκείνων που ζητούν συμπαραστάτη, στήριγμα, θέλουν μια άλλη φωνή, κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Για την κάλυψη των αναγκών της εκλογικής μάχης η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ

Προκηρύσσει Οικονομική Εξόρμηση,

και καλεί τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ να δώσουν, με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και τη νεολαία, τη μάχη των οικονομικών για την επιτυχία των εκλογών.

Η ΚΕ πιστεύει ότι και αυτή η μάχη της κάλυψης των οικονομικών στόχων του ΚΚΕ θα στεφθεί με επιτυχία, στο βαθμό που θα καταφέρουμε όλοι μας, τα μέλη, οι φίλοι και οι δραστήριοι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ να ανοιχτούμε πλατιά, σε όλους τους εργαζόμενους και τους νέους, να εκλαϊκεύσουμε την πολιτική, τις θέσεις και τις προτάσεις μας, εάν δράσουμε πιο αποτελεσματικά.

Οι δυνάμεις της συναίνεσης και της μοιρολατρίας θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να περιορίσουν την πλατιά διείσδυση των θέσεων του Κόμματος. Θα προσπαθήσουν να τις συκοφαντήσουν. Γιατί είναι η πολιτική δύναμη που στάθηκε και στέκεται αντίθετη με την πολιτική της υποταγής στους Ευρωαμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Η απάντηση των κομμουνιστών, των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι: Πλατύ, μαχητικό άνοιγμα στο λαό και τη νεολαία για την επιτυχία της εκλογικής οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Σ' αυτή την περίοδο, ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία των στόχων του Κόμματος. Για την πολιτική και οικονομική του ενίσχυση. Για την ενίσχυση της αντίστασης και της αντεπίθεσης των λαϊκών δυνάμεων. Για να ενισχύεται σταθερά το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια, τις πολυεθνικές και τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτές τις επιλογές.

Γενάρης 1999

Η ΚΕ του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org