Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ
Με τον Κυριακάτικο "Ρ" στο χέρι

Με τη φιλοδοξία να φτάσει σε κάθε σπίτι εργαζόμενου, μικρομεσαίου αγρότη, επαγγελματία και βιοτέχνη, η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές, η οποία δημοσιεύεται την ερχόμενη Κυριακή, 17/1/99, στο "Ριζοσπάστη", οι κομμουνιστές σ' όλη τη χώρα, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, προετοιμάζονται να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική Εξόρμηση για τη διακίνηση του "Ρ".

Οπως δείχνουν στοιχεία απ' όλες σχεδόν τις μεγάλες περιοχές της χώρας, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, από τις Περιοχές μέχρι τις μικρές πόλεις και τις ΚΟΒ, προετοιμάζονται και σχεδιάζουν τη μεγαλύτερη δυνατή εξόρμηση την τελευταία περίοδο, με στόχο να φτάσει ο "Ρ" και η εκλογική διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές, αν είναι δυνατόν, παντού όπου κατοικούν, ζουν και δουλεύουν οι εργαζόμενοι. Για τους κομμουνιστές η εξόρμηση με το "Ρ" για τη διακίνηση της Διακήρυξης του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές, θεωρείται ως ένα πρώτο ουσιαστικό άνοιγμα του Κόμματος στο λαό, για να ενημερωθεί, πρώτα απ' όλα, για τις θέσεις του Κόμματος για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, ενόψει της Πολιτικής Εξόρμησης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Οπως μας είπαν χαρακτηριστικά, στελέχη της ΚΟΑ, μέσα από συνεδριάσεις των Γραφείων των Οργανώσεων σχεδιάζεται η εξόρμηση κάθε οργάνωσης και η κινητοποίηση όλων των μελών του Κόμματος, αλλά και φίλων και οπαδών στην προσπάθεια για τη μεγαλύτερη δυνατή διακίνηση του "Ρ" και της Διακήρυξης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές. Δίνοντας το κλίμα άμιλλας και συναγωνισμού που διαμορφώνεται, μας ενημέρωσαν ότι, ήδη, μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά αριθμός οργανώσεων δίνουν παραγγελίες να διακινήσουνκαι μάλιστα αυξημένο αριθμό φύλλων του "Ριζοσπάστη". Ενώ στο σχεδιασμό για την Πανεξόρμηση για διακίνηση του "Ρ" εντάσσεται και η Οργάνωση της ΚΝΕ.

Ανάλογα με το χώρο ευθύνης της κάθε οργάνωσης οι κομμουνιστές σχεδιάζουν πόρτα πόρτα να επισκεφθούν κάθε σπίτι με το "Ρ" και τη Διακήρυξη του ΚΚΕ και να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τις θέσεις του Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών. Η διακίνηση σχεδιάζεται να συνεχιστεί και τη Δευτέρα σε τόπους δουλιάς και άλλους χώρους όπου συγκεντρώνονται εργαζόμενοι όπως σε υπηρεσίες, δήμους κλπ. Για παράδειγμα η Αχτίδα Υγείας θα διακινήσει το "Ρ" στα νοσοκομεία, ενώ άλλες οργανώσεις θα καλύψουν εργοστάσια και άλλους τόπους δουλιάς, όπως και σταθμούς τρένων, πλατείες και σταυροδρόμια απ' όπου περνά κόσμος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ