Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς Μανώλη Καψή

Εάν θέλει ο παρουσιαστής του μεσημεριανού "μαγκαζίνο" του ΣΚΑΪ να υπερασπίζεται και να προβάλλει τη λεγόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, δικαίωμά του και ας το κάνει. Στα ίσα και καθαρά, όμως, και όχι επιχειρώντας να βάλει "τρικλοποδιές" σε παιδιά 15 και 16 χρόνων και "παίζοντας" τον ...ραδιοφωνικό τους κηδεμόνα.

Για ορισμένα δε απ' όσα είπε χτες το μεσημέρι, σημειώνουμε τα εξής:

Η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση οδηγεί ετσιθελικά και βίαια δεκάδες χιλιάδες μαθητές στον Καιάδα των λεγόμενων ΤΕΕ, χωρίς καμιά ουσιαστική μόρφωση και με κλειστές τις πόρτες, για την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση. Πριμοδοτεί την ιδιωτική παραπαιδεία - όπως έχει αποδείξει ήδη η ζωή - κάνοντας την παιδεία, πολύ περισσότερο απ' ό,τι μέχρι σήμερα, δικαίωμα και προνόμιο των εχόντων και κατεχόντων.

Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας έχει παραδεχτεί πως η κυβερνητική μεταρρύθμιση ανταποκρίνεται στις εξελίξεις που φέρνει η ευρωπαϊκή ενοποίηση και η ΟΝΕ, αφού θα πρέπει οι σημερινοί μαθητές και οι αυριανοί πολίτες να είναι έτοιμοι να κάνουν τρεις, τέσσερις και πέντε δουλιές (πρόσφατη ομιλία Γερ. Αρσένη στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο). Αλλωστε, η λεγόμενη μεταρρύθμιση αποτελεί μια συγκεκριμενοποίηση των κατευθύνσεων της "Λευκής Βίβλου" (φανταζόμαστε ξέρει τι είναι η τελευταία ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ...) και μπορεί να το καταλάβει ο καθένας, με μια απλή ανάγνωση των δύο κειμένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ