Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχείρηση τρομοκρατίας στα σχολεία!
  • Συζητήθηκε χτες Ερώτηση του Ορ. Κολοζώφ για τους εισαγγελείς στα υπό κατάληψη λύκεια
  • Γ. Ανθόπουλος: Παραβάσεις Ποινικού Δικαίου στα σχολεία!!!

Για συστηματική επιχείρηση τρομοκρατίας των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας,χτες στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ,κατά τη διάρκεια συζήτησης Ερώτησής του, για το θέμα της εισαγγελικής παρέμβασης που ζητήθηκε από διευθύνσεις εκπαίδευσης σε κατειλημμένα σχολεία. Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας ο υφυπουργός Γ. Ανθόπουλος, επιχείρησε να παρουσιάσει την όλη κατάσταση ως άσχετη από τις πολιτικές επιταγές της κυβέρνησης, σαν μια απλή υπηρεσιακή λειτουργία. Παράλληλα ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η προσπάθειά του να παρουσιάσει τα σχολεία υπό κατάληψη ως... άντρα παρανομίας!!!

Ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Ανθόπουλος, υποστήριξε συγκεκριμένα ότι οι εισαγγελικές παρεμβάσεις στα σχολεία δεν αποτελούν πρακτική του υπουργείου Παιδείας, αλλά γεγονός που προκαλείται από την ύπαρξη φαινομένων συγκεκριμένων παρανομιών, "παραβάσεις του Ποινικού Δικαίου, επ' ευκαιρία των καταλήψεων", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Συγκεκριμένα, ο Γ. Ανθόπουλος έκανε λόγο για "χρήση ναρκωτικών", "χρήση όπλων", "σωματικές βλάβες", "φθορές", ως και πώληση ηλεκτρονικών υπολογιστών σχολικής μονάδας. Ιδιαίτερα για τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, τόνισε ότι "το ΥΠΕΠΘ δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στα όρια του υπουργείου Δικαιοσύνης" και ότι "δεν μπορούμε να εμποδίζουμε τον εισαγγελέα" μιλώντας για τον κίνδυνο να "σκοτωθεί κάποιο παιδί!".

Ανταπαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, είπε ότι "η ομιλία σας μου θυμίζει τις εποχές, όπου κι εγώ νεαρός μαζί με άλλους συνομηλίκους μου είχαμε βάλει στόχους για τη μεταρρύθμιση της παιδείας και για το 15%". "Και τότε υπήρχαν τέτοια", τόνισε "αυτό είναι όμως το κύριο ζήτημα;". Σημείωσε ότι απέναντι στις έντονες αντιδράσεις που προκαλεί στο χώρο της παιδείας ο Ν. 2525, "η κυβέρνηση δείχνει την πυγμή της. Δεν κάνει πίσω. Και φυσικά η ιεραρχία λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο", καταγγέλλοντας ότι αυτή ακριβώς η τακτική είναι που οδηγεί τις επιμέρους Διευθύνσεις να ζητούν εισαγγελικές παρεμβάσεις ή να καταφεύγουν σε ενέργειες τρομοκράτησης των μαθητών, όπως για παράδειγμα επιστολές προς τους γονείς τους. "Είναι συστηματικά τα γεγονότα", κατέληξε ο Ορ. Κολοζώφ, "είναι αυτό το μήνυμα που δίνετε σε όλη την ιεραρχία του υπουργείου σας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2006-10-13 00:00:00.0)
Προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου(2003-10-01 00:00:00.0)
Στην τηλεόραση του «902»(2002-09-28 00:00:00.0)
Δυναμική συνέχεια(1999-01-12 00:00:00.0)
Αντιπαιδαγωγική ενέργεια γονιών(1998-03-04 00:00:00.0)
Σε ανώνυμη εταιρία μετατρέπουν τον ΟΣΚ(1998-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ