Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου

Τα οξυμένα προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Ιλίου αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Ορέστης Κολοζώφ, προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

«Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό, βασικών στοιχείων υλικοτεχνικής υποδομής, όπως αιθουσών διδασκαλίας, μουσικών οργάνων, καθώς και της μη επίλυσης του προβλήματος της σίτισης και μεταφοράς των μαθητών.

Αυτή τη στιγμή λείπουν καθηγητές Γενικής Παιδείας, όπως: φιλόλογος, τρεις μαθηματικοί, ένας χημικός, ένας βιολόγος, ένας καθηγητής καλλιτεχνικών, τρεις καθηγητές ευρωπαϊκής μουσικής, δύο βυζαντινής, καθηγητές πληροφορικής και σχεδόν όλοι οι καθηγητές των μουσικών ατομικών οργάνων. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου αντί για 8ωρο, να κάνουν πέντε ώρες από τις οποίες οι μισές είναι κενές», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση.

Και συνεχίζεται: «Παράλληλα, σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο μικρός αριθμός που υπάρχει σε οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τρεις κατηγορίες καθηγητών, οι τακτικοί, οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι, που είναι και οι περισσότεροι.

Οι μαθητές και οι γονείς τους είναι ανάστατοι και προχωρούν σε κινητοποιήσεις, καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το σχολείο υπολειτουργεί, εξαιτίας της αδιαφορίας του υπουργείου και της μη υλοποίησης της δέσμευσης ότι θα λυθούν άμεσα τα προβλήματα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας αν θα προχωρήσει άμεσα στην πλήρωση των κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού με την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών, στην εξασφάλιση των απαραίτητων στοιχείων υλικοτεχνικής υποδομής και στη λύση του προβλήματος της μεταφοράς και σίτισης των μαθητών, ώστε να λειτουργήσει σωστά το σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ