Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συγχωνεύσεις λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών

Με συγχωνεύσεις τμημάτων και μάλιστα στην κρίσιμη τάξη της Γ' Λυκείου επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, δυο βδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το 3ο Ενιαίο Λύκειο της Καλαμαριάς και το 18ο Ε.Λ. Θεσσαλονίκης, οι τελειόφοιτοι μαθητές του οποίου πραγματοποίησαν την Τρίτη ολιγόωρη κατάληψη του σχολείου τους.

Οι μαθητές του 18ου Λυκείου αντέδρασαν στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει τα τμήματα θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης για τα κοινά μαθήματα, με τη ρητή μάλιστα διασαφήνιση ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην πρόσληψη νέων καθηγητών ή αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Ανάλογες ήταν οι συνέπειες της υπουργικής εντολής και για τους μαθητές της Γ' Λυκείου στο 3ο Ε.Λ. Καλαμαριάς, ενώ, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, τα μαθήματα γενικής παιδείας διδάσκονται ήδη σε τμήμα με 31 μαθητές. Το πρόβλημα επιτείνει ακόμη περισσότερο η έλλειψη ειδικοτήτων, όπως του βιολόγου και του φυσικού, με αποτέλεσμα να χάνουν οι μαθητές πολύτιμες ώρες διδασκαλίας. Υπεράριθμα τμήματα υπάρχουν και σε τουλάχιστον άλλα δυο σχολεία της Καλαμαριάς και συγκεκριμένα στο 6ο και το 2ο, με τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στη Γ' Λυκείου να φτάνει μέχρι και τους 32.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Ε.Λ. Καλαμαριάς απαιτεί την άμεση επίλυση του προβλήματος με την κάλυψη όλων των απαραίτητων θέσεων στο σχολείο, όπως και τη δημιουργία δεύτερου τμήματος Γενικής Παιδείας και ανεξάρτητη λειτουργία θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης για τους μαθητές της Γ' Λυκείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ