Motion Team |
Από παλιότερη κινητοποίηση για τη σχολική στέγη στο Νομό Θεσσαλονίκης |
Το Λύκειο λειτουργεί φέτος σε κτίριο που προορίζονταν για νηπιαγωγείο, με τις τουαλέτες σε μεγέθη προσαρμοσμένα σε λιλιπούτειους μαθητές. Παρά το γεγονός ότι για τη φετινή χρονιά οι αίθουσες επαρκούν, του χρόνου θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 επιπλέον αίθουσες για τους μαθητές που φέτος θα αποφοιτήσουν από τη Γ΄ Γυμνασίου.
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Χορτιάτη το Γυμνάσιο στεγάζεται σε καφετέρια, χωρίς αύλειο χώρο. Για τα διαλείμματα και τις ώρες της γυμναστικής, οι μαθητές χρησιμοποιούν το παρακείμενο οικόπεδο, αδιαμόρφωτο ακόμα παρά τις υποσχέσεις ότι θα στρωθεί τουλάχιστον με πίσσα, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών. Το Λύκειο του Χορτιάτη έχει ιδρυθεί στα χαρτιά και μόνο, με συνέπεια οι 50 περίπου μαθητές να αναγκάζονται να μεταναστεύουν καθημερινά στο Λύκειο Ασβεστοχωρίου. Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου παραμένουν κάθε χρόνο κενό γράμμα.
Το Δημοτικό σχολείο «ενισχύθηκε» φέτος με δυο προκατασκευασμένες αίθουσες για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των μικρών μαθητών και να βαφτιστεί, χάριν προπαγάνδας, από το υπουργείο Παιδείας, «ολοήμερο».
Στο Ασβεστοχώρι, Γυμνάσιο και Λύκειο συστεγάζονται, το πρόβλημα ωστόσο της έλλειψης αιθουσών είναι ιδιαίτερα οξυμένο. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συμφόρηση, σχεδιάζεται η εγκατάσταση δυο προκάτ αιθουσών στο προαύλιο, στο χώρο που σήμερα φιλοξενεί το γήπεδο του μπάσκετ. Στις δυο νέες αίθουσες θα μεταφερθούν μαθητές από τα δύο τμήματα της Α΄ Λυκείου, στα οποία σήμερα ασφυκτιούν 37 μαθητές στο καθένα. Το Δημοτικό σχολείο λειτουργεί υποτυπωδώς σαν ολοήμερο, ενώ το νηπιαγωγείο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κατάστημα, με τους μαθητές να «παίρνουν τον αέρα τους» σε διπλανό πάρκο, αφού αύλειος χώρος δεν υπάρχει.