Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Παρέμβαση για "προεδρικό"

Παρέμβαση στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε χτες από την Πάτρα ο Κ. Στεφανόπουλος, επιβεβαιώνοντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, το ενδιαφέρον του για την επανεκλογή του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δε θα πρέπει να εκλέγεται άμεσα από το λαό για μη δίνει την εντύπωση ότι εκλέγεται από μέρος των πολιτών", δήλωσε απαντώντας στον Κ. Μητσοτάκη, που είναι ο μόνος που έχει θέσει θέμα απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ως επιχειρήματα ανέφερε το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει εκτελεστική εξουσία, καθώς και ότι δεν πρέπει να εκτίθεται προεκλογικά, επιδιώκοντας "να κερδίσει συμπάθειες".

Ταυτόχρονα, όμως, με αυτή τη θέση του ο Κ. Στεφανόπουλος άνοιξε το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το Μάρτη του 2000, καθώς γνωρίζει ότι η δεδομένη υποστήριξή του από τον Κ. Σημίτη δε φτάνει για την επανεκλογή του και γι' αυτό στρέφεται και προς άλλες πλευρές. Γεγονός είναι πάντως ότι ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, σχεδόν απροσχημάτιστα, στηρίζει αναφανδόν το σύνολο των κυβερνητικών επιλογών. Ενδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών του μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος χαρακτήρισε σαφή και ορθή την τοποθέτηση Στεφανόπουλου, ενώ πρόσθεσε ότι "ασκεί άψογα τα καθήκοντά του και ενσαρκώνει την εθνική ενότητα"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ