Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπόθεση των εργαζομένων και όλου του λαού η παιδεία

Με την Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκαν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών φορέων της Μαγνησίας

Την αντίθεση των εκπαιδευτικών στην "αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση" και την απαίτηση να καταργηθεί ο νόμος 2525/97, έκφρασαν στην Αλέκα Παπαρήγα, εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, σε συνάντηση που είχαν μαζί της στο Βόλο

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών αναφέρθηκαν στα πολλά προβλήματα που δημιουργεί η απόπειρα εφαρμογής του νόμου και σε άλλα προβλήματα που αφορούν στο έντονο διδακτηριακό πρόβλημα της Μαγνησίας, στην έλλειψη χρηματοδοτήσεων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων, στην καθυστέρηση πιστώσεων για την απασχόληση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην ενοποίηση μαθητικών τμημάτων, στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, στην έλλειψη βιβλίων και υλικοτεχνικής υποδομής στα σχολεία. Ταυτόχρονα επεσήμαναν τον κίνδυνο, με τη "μεταρρύθμιση" να μετατραπούν σε αργόμισθους πολλοί εκπαιδευτικοί - ιδιαίτερα στα ΤΕΕ και προπάντων καθηγητές ξένων γλωσσών και άλλων ειδικοτήτων - ακόμα και να αρθεί η μονιμότητα. Μάλιστα ανέφεραν ότι υπάρχουν πληροφορίες πως η κυβέρνηση προτίθεται να αποφασίσει να γίνονται οι διορισμοί κατά σχολείο (!), λες και κάθε σχολείο αποτελεί ξεχωριστή επιχείρηση.

Οι εκπρόσωποι των αδιόριστων υπογράμμισαν ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες για την κατάργηση του νόμου και για διορισμούς από την επετηρίδα, κατήγγειλαν ότι οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ "φυτεύονται" σε κάποια σχολεία με αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ και άρχισε τώρα να εμφανίζεται ένα καινούριο "φρούτο", αυτό των "προσωρινών αναπληρωτών" (!), χωρίς αυτό να προβλέπεται από το νόμο.

Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στην έκρηξη του αγώνα των μαθητών για την παιδεία, υπογραμμίζοντας, με έμφαση, ότι οι μαθητές παλεύουν για τη συνολική κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου και όχι για κάποιες επιδιορθώσεις στο νόμο. Και τόνισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το κίνημα να μπορέσει να παρεμποδίσει την εφαρμογή της "αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης". Σημείωσε ότι η υπόθεση της παιδείας δεν αφορά μόνον τους εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και το κίνημα της παιδείας πρέπει να ανοίξει το θέμα μέσα στην κοινωνία, για το τι παιδεία μέσα σε τι κοινωνία θέλουμε.

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ κάνει προσπάθεια να ενημερώσει τους κοινωνικούς φορείς, ετοιμάζει ένα κείμενο με τις θέσεις του για την παιδεία που θα επιδοθεί στους αρμόδιους και στους μαζικούς φορείς και θα φέρει το θέμα στη Βουλή. Υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να στηθούν σε κάθε δήμο, σε κάθε περιοχή Επιτροπές Αγώνα των φορέων για την παιδεία και τόνισε ότι οι αγώνες των εργαζομένων - και η απεργία στις 15 Δεκέμβρη - πρέπει να έχουν ως ένα από τα κυρίαρχα αιτήματά τους την αναβάθμιση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να τους χαλάσουμε τα σχέδια(2000-08-19 00:00:00.0)
Στις 22 Ιούνη η αγωνιστική απάντηση(2000-06-17 00:00:00.0)
Η παιδεία υπόθεση του λαού(1998-04-07 00:00:00.0)
Μέρα για την παιδεία η ερχόμενη Τρίτη(1998-01-24 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Καρδίτσα και Ηράκλειο(1997-09-02 00:00:00.0)
Σήμερα το παλλαϊκό συλλαλητήριο(1997-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ