Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Σε δούλους θέλει να μετατρέψει η κυβέρνηση τη νέα γενιά

Με αφορμή τις χτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η απόπειρα να εξαπατήσει τη νεολαία, με προεκλογικού τύπου εξαγγελίες, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά της σημερινής (σ.σ. χτεσινής) παρέμβασης του πρωθυπουργού. Ταυτόχρονα όμως, ο Κ. Σημίτης έδειξε, με τα όσα είπε, ότι η κυβέρνηση προχωρεί ακάθεκτα, μέσω της νεολαίας, στη γενικευμένη επιβολή των εργασιακών σχέσεων του προηγούμενου αιώνα. Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει τη νέα γενιά σε δούλους. Σε ανθρώπους που θα εργάζονται 3-4 μήνες το χρόνο, με μεροκάματα πείνας, δίχως ασφάλιση, μέσα σε συνθήκες κάτεργου και απόλυτης ασυδοσίας της εργοδοσίας.

Οι εξαγγελίες του Κ. Σημίτη, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα έχουν τόσο αντίκρισμα, όσο είχαν οι εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ - και της ΝΔ προηγούμενα- για δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εξαγγελίες του Κ. Σημίτη γίνονται σε μια περίοδο που φουντώνουν οι κινητοποιήσεις της νεολαίας και γενικότερα των εργαζομένων, για την αντιδραστική μεταρρύθμιση στην παιδεία.

Είναι, όμως, γελασμένοι, ο ίδιος και η κυβέρνησή του, αν πιστεύουν ότι τα αντιλαϊκά πακέτα με το ωραίο περιτύλιγμα θα κάμψουν την ανερχόμενη λαϊκή αντίσταση.

Ούτε οι πομφόλυγες περί συμμετοχής της νεολαίας, ούτε τα περί αυτόνομων προσωπικοτήτων είναι σε θέση να ξεγελάσουν τους νέους και τις νέες που ζουν στη δυσοσμία των ναρκωτικών, στην ανασφάλεια, στην περιθωριοποίηση και στη μιζέρια, γενικά σε όλα όσα τους προσφέρει η πορεία προς την ΟΝΕ, ο "ευρωπαϊκός προσανατολισμός" της οικονομικής ολιγαρχίας, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση.

Οι νέοι έχουν ανάγκη από σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα και σίγουρο μέλλον. Εχουν ανάγκη από μόρφωση, ελεύθερο χρόνο και πολιτισμό. Αυτά δε χωράνε μέσα στην αντιλαϊκή πολιτική. Γι' αυτό θα της δώσουν το μάθημα που της αξίζει".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ