Σάββατο 24 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινδύνευσαν λαθρομετανάστες

Παραλίγο να πνιγούν 17 άνθρωποι, που τους μετέφερε λαθραία Τούρκος δουλέμπορος από τις ακτές της Τουρκίας στην Ελλάδα, όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν, λόγω του υπερβολικού φορτίου και των κακών καιρικών συνθηκών, βυθίστηκε! Ανάμεσα στους 17 ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Τούρκος δουλέμπορος, ήταν 8 παιδιά και οι υπόλοιποι ήταν 4 γυναίκες και 5 άνδρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, από πληροφορίες τηςΛιμενικής Αρχής Κω ότι είχε αποπλεύσει από τις απέναντι τουρκικές ακτές σκάφος με λαθρομετανάστες κατευθυνόμενο στις ακτές του νησιού, απέπλευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά στρατιωτικά παρατηρητήρια και παραπλέοντα σκάφη.

Από το αλιευτικό σκάφος "ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ" εντοπίστηκε στις 2 περίπου τα ξημερώματα δυο μίλια ΒΑ του λιμένα της Κω το ταχύπλοο σκάφος "Φέντα",το οποίο είχε αρχίσει να βυθίζεται. Αμέσως από το σκάφος του ΛΣ και το αλιευτικό περισυνελέγησαν από τη θάλασσα οι άνθρωποι, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Κω, δυο από τους οποίους νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Μετά από έρευνα της Λιμενικής Αρχής Κω διαπιστώθηκε ότι οι 16 από τους λαθρομετανάστες είναι Ιρακινοί υπήκοοι Κουρδικής καταγωγής. Ολοι οι παραπάνω στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων και θα προσαχθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω κατά την αυτόφωρο διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ