Σάββατο 24 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ - ΚΙΛΚΙΣ
Τα χαλίκια πήραν τη θέση της ασφάλτου...

Ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ Μαρίας Μπόσκου και Σταύρου Παναγιώτου, για το οδικό δίκτυο σε περιοχές των νομών Σερρών και Κιλκίς

Την ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου σε περιοχές των νομών Σερρών και Κιλκίς, με την ασφαλτόστρωση κοινοτικών δρόμων και παλιών επαρχιακών δικτύων, αλλά και τη βελτίωση και συντήρηση των αγροτικών δρόμων, τονίζουν με δύο Ερωτήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου και Σταύρος Παναγιώτου.

Ετσι, στην πρώτη Ερώτηση οι δύο βουλευτές, ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο και Μακεδονίας - Θράκης Φιλ. Πετσάλνικο,τι μέτρα προτίθενται να πάρουν και πότε, ώστε να προχωρήσει η βελτίωση και η ασφαλτόστρωση του παλιού επαρχιακού δικτύου που ενώνει τις πρώην κοινότητες Κερκίνης του Ν. Σερρών και Θεοδωρακίων του Ν. Κιλκίς. Οπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, η ασφαλτόστρωση του δικτύου αυτού - 10 περίπου χιλιομέτρων - αποτελεί καθολικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ενώ θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ των δύο νομών.

Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του Κόμματος, τονίζουν ότι η βελτίωση και η ασφαλτόστρωση του δικτύου θα συντομεύσει κατά πολύ την απόσταση από και προς την πόλη του Κιλκίς, αφού από 65 χιλιόμετρα που είναι σήμερα θα την περιορίσει στα 35. "Να σημειωθεί, επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, ότι ο δρόμος από τα Θεοδωράκια για την πόλη του Κιλκίς, 25 περίπου χιλιομέτρων, είναι ασφαλτοστρωμένος".

Και καταλήγουν ο Στ. Παναγιώτου και η Μ. Μπόσκου, τονίζοντας ότι "η υλοποίηση αυτού του έργου θα οδηγήσει στην καλύτερη πρόσβαση των κατοίκων της Κερκίνης και των γειτονικών χωριών στο Κιλκίς, αλλά και των κατοίκων του Ν. Κιλκίς, - ιδιαίτερα των κοντινών - προς την Κερκίνη, γιατί η Κερκίνη είναι το σημαντικότερο κεφαλοχώρι στην περιοχή. Επίσης, θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για την επίσκεψη στον μεγάλου ενδιαφέροντος υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης ιδιαίτερα των μαθητών. Γενικά, θα συμβάλει στην ανάπτυξη και επικοινωνία και αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των κατοίκων της γύρω περιοχής, αλλά και των δύο νομών".

Προβλήματα και στον οικισμό Ευκαρπίας

Προβλήματα, όμως, στο οδικό δίκτυο παρουσιάζονται και σε μια άλλη περιοχή του νομού Σερρών. Ετσι, όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο, απαραίτητη είναι η ασφαλτόστρωση των κοινοτικών δρόμων, η αμμοχαλικόστρωση των αγροτικών δρόμων στην περιοχή του αναδασμού, αλλά και γενικότερα η βελτίωση και η συντήρηση των υπολοίπων αγροτικών δρόμων του οικισμού Ευκαρπίας του νέου Δήμου Τραγίλου Ν. Σερρών, που θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας των κατοίκων του.

Και οι βουλευτές του Κόμματος επισημαίνουν πιο συγκεκριμένα, ότι, "μόνο το ένα τρίτο των κοινοτικών δρόμων είναι ασφαλτοστρωμένο, ενώ τα υπόλοιπα δύο τρίτα είναι χωματόδρομοι. Οι αγροτικοί δρόμοι που έγιναν στην περιοχή του αναδασμού δε στρώθηκαν με αμμοχάλικο, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κακή κατάσταση".

"Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια οι κάτοικοι στην καθημερινή τους ζωή να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην καλλιέργεια των αγρών τους. Υποχρεώνονται να περνούν μέσα από δύσβατους δρόμους γεμάτους λακκούβες και λάσπες και να καταπονούνται τα αγροτικά τους μηχανήματα", τονίζουν η Μ. Μπόσκου και ο Στ. Παναγιώτου.

Ετσι, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω προβλήματα οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Εσωτερικών, "τι μέτρα προτίθεται να πάρει και πότε για την αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος των κοινοτικών και αγροτικών δρόμων του οικισμού Ευκαρπίας του νομού Σερρών".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πνίγονται» περιοχές ελλείψει αντιπλημμυρικών έργων(2015-03-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-04-02 00:00:00.0)
Βυζαντινό κάστρο σε κίνδυνο(1999-06-25 00:00:00.0)
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην "Ελλάδα του 2000"(1998-09-24 00:00:00.0)
Χωρίς δρόμους και βιολογικό καθαρισμό(1997-08-20 00:00:00.0)
Μπλόκα απ' άκρη σ' άκρη(1996-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ