Σάββατο 24 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητική διαδήλωση για το άσυλο

Συγκέντρωση, καθιστική διαμαρτυρία και πορεία προς το κτίριο όπου στεγάζεται η Πρυτανεία του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας την ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ και στη συνέχεια, λίγο μετά τις 12, ξεκίνησαν πορεία προς τη συμβολή των οδών Εθν. Αμύνης και Εγνατία όπου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία για μισή ώρα. Αμέσως μετά με συνθήματα όπως "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη", "Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό", κατευθύνθηκαν προς την Πρυτανεία του ΑΠΘ όπου ανάρτησαν το πανό τους και για άλλη μια φορά εξέφρασαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην επιχείρηση καταστολής των φοιτητικών αγώνων που επιχειρείται μέσα από την απαράδεκτη απόφαση της Συγκλήτου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρύτανη του ΑΠΘ, ο οποίος με αφορμή την εκ νέου διάλυση της συνεδρίασης της Συγκλήτου προχτές το βράδυ από φοιτητές, δήλωσε πως όπως φαίνεται για να συνεδριάσει το όργανο θα πρέπει να βρίσκεται και ένας αστυνομικός έξω από την πόρτα, ο Ηλίας Κονδύλης,μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, ανέφερε: "Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν οποιαδήποτε κινητοποίηση των φοιτητών. Μέρα με τη μέρα διαλύονται τα ψευτοδιλήμματα και τα προσχήματα περί εγκληματικότητας. Δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα της απόφασης για κατάργηση του ασύλου: Η καταστολή των φοιτητικών αγώνων που θα δυναμώσουν μπροστά στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα. Η απόφαση αυτή της Συγκλήτου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο μαύρη σελίδα που έχει γραφτεί από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Εχουμε ξεκάθαρο ότι το άσυλο δεν καταργήθηκε προκειμένου να προστατευτούν οι φοιτητές από τους εγκληματίες. Καταργήθηκε προκειμένου να προχωρήσει πιο εύκολα η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, ο αντιεκπαιδευτικός νόμος, τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής κλπ.".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ