Τρίτη 26 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
κοινής δράσης και συντονισμού

Το πρώτο Δελτίο με τις θέσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ η επόμενη Διεθνής Συνάντηση θα γίνει σε ένα χρόνο, με θέμα την παγκοσμιοποίηση και ειδικά την Παγκόσμια Συμφωνία των πολυεθνικών για τις Επενδύσεις

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η τριήμερη Διεθνής Συνάντηση, που διοργάνωσε το ΚΚΕ για να τιμήσει τα 150 χρόνια από τη δημοσίευση του "Κομμουνιστικού Μανιφέστου" και τα 80 χρόνια του ΚΚΕ. Πήραν μέρος 57 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 50 χώρες.

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε χτες εκ μέρους της ΚΕ ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ, τόνισε μεταξύ άλλων: Αναδείχτηκε η θέληση από όλα τα κόμματα να αναπτύξουν πρωτοβουλίες διάδοσης του Μανιφέστου και να οργανώσουν εκδηλώσεις. Επίσης συζητήθηκε να γίνει μια συνάντηση, όπου θα απασχοληθούν τα κομμουνιστικά κόμματα με τη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης, ενόψει μάλιστα της Πολυμερούς Συμφωνίας για τις Επενδύσεις, που ετοιμάζουν οι πολυεθνικές. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε ένα χρόνο περίπου. Τέλος, τη διάσκεψη των κομμάτων απασχόλησε το ζήτημα της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, ενώ το πρώτο πειραματικό Δελτίο με τις θέσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Πολυμερής συνάντηση έγινε και εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση, στα πλαίσια της διάσκεψης, από τα κόμματα των βαλκανικών χωρών και ορίστηκε νέα συνάντησή τους το Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  5   -   7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ