Τρίτη 26 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με 24ωρη απεργία αύριο ξεκινούν οι καθηγητές
  • Απεργία και τις μέρες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, 12 - 14 Ιούνη
  • Αγώνα συνολικά κατά του αντιεκπαιδευτικού νόμου απαιτεί η βάση

Με την αυριανή 24ωρη απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ξεκινούν οι κινητοποιήσεις, που αποφάσισαν οι καθηγητές κατά τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, η οποία συνήλθε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και να δώσουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ αποφάσισαν επίσης με 39 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 16 "λευκά" να απεργήσουν τις μέρες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στις 11 και 12 Ιούνη και στις 13 - 14 Ιούνη για τους καθηγητές που ενδεχόμενα κληθούν να συμμετάσχουν ως επιτηρητές στο διαγωνισμό εκείνο το Σαββατοκύριακο. Από τις αποφάσεις των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ αποδείχτηκε η εμμονή των καθηγητών στα κυρίαρχα αιτήματα για κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, επαναφορά της επετηρίδας και μαζικούς διορισμούς μέσα από αυτή, την αντίθεση στην "αξιολόγηση" - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών κλπ., παρά την προσπάθεια της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ να περιορίσει το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου στο ζήτημα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και να απεμπολήσει κυρίαρχα αιτήματα.

Η πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για δύο 48ωρες απεργίες μέσα στις προαγωγικές εξετάσεις και τις μέρες του διαγωνισμού, με συλλαλητήρια, παρόλο που στηρίχτηκε από περισσότερο από το 1/3 των ΕΛΜΕ, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει πλειοψηφία. Η ΔΕΕ εκτιμά πως την ευθύνη γι' αυτό φέρει η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, που οδήγησε την υπόθεση των κινητοποιήσεων "στο παραπέντε", στις προαγωγικές εξετάσεις. "Δεν είχαν παρθεί τα μέτρα εκείνα για να προετοιμαστεί ένας αγώνας. Η πρόταση της ΔΕΕ για έναν αγώνα που θα ξεκινούσε νωρίτερα ήταν πιο αποδεκτή κυρίως από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, που δεν μπορούν να κατανοήσουν έναν αγώνα μόνο ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και θέλουν έναν αγώνα συνολικά για τα ζητήματα της εκπαίδευσης. Αντίθετα, ο αγώνας για το διαγωνισμό κατανοείται από τους αναπληρωτές", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, Σ. Σάββας.

Η ΔΕΕ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις το διάστημα αυτό που απομένει μέχρι και τη 48ωρη απεργία για την καλύτερη οργάνωση και ενημέρωση του κλάδου και της κοινής γνώμης και για να μην περιοριστεί ο αγώνας αυτός μόνο στο διαγωνισμό, αλλά για τη συνολική κατάργηση του νόμου. Η ΔΕΕ, είτε μέσα από τις ΕΛΜΕ, είτε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, θα επιμείνει να διοργανωθούν συγκεντρώσεις στα εξεταστικά κέντρα την παραμονή έναρξης του διαγωνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ