Τρίτη 26 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ξεπουλάει" ο Δήμος Ζωγράφου

Ακάθεκτη προχωρά στο "έργο" της εκποίησης και παραχώρησης της δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες η δημοτική αρχή του Ζωγράφου, αδιαφορώντας μάλιστα για προτάσεις που θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν προς όφελος του λαού της περιοχής. Με συνοπτικές διαδικασίες και αιφνιδιαστικά, οι παρατάξεις "ΔΑΔΑ" και "Ζωγράφου 2000", μαζί με τη διοίκηση του δήμου, προχώρησαν στην εκχώρηση σε επιχειρηματία του αναψυκτηρίου "ΡΥΘΜΟΣ" στο Γουδί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως τώρα η κατασκευή - διαρρύθμιση του συγκεκριμένου χώρου έχει κοστίσει στο δήμο τουλάχιστον 25 εκατομμύρια και προϋπολογίζονται άλλα 35 εκατ. για επέκταση.

Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου" και επισημαίνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της "ΔΑΔΑ" ανέτρεψαν τις επιφυλάξεις που οι ίδιοι είχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο μόλις τον περασμένο Φλεβάρη. Τονίζει μάλιστα ότι οι "φιλοεπιχειρηματικές" παρατάξεις αρνήθηκαν την πρόταση της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας" από το Φλεβάρη να λειτουργήσει ο "ΡΥΘΜΟΣ" σαν δημοτικό αναψυκτήριο, με ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα και προσιτό τιμολόγιο. Στην ουσία αρνήθηκαν ουσιαστικά να έχει χαρακτήρα εξυπηρέτησης των δημοτών πρώτα απ' όλα σαν τοπικός χώρος αναψυχής.

Η συζήτηση και η απόφαση μάλιστα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε τα χαρακτηριστικά προειλημμένης συναινετικής απόφασης και είναι συμβολική γιατί σηματοδοτεί τη γενικότερη άποψή τους για εκποίηση και εκχώρηση της δημοτικής περιουσίας.

Η ιστορία με τη "Γαρδένια" επαναλαμβάνεται, τονίζει η "Δημοτική Πρωτοβουλία" και καλεί το λαό της περιοχής με τον αγώνα του να γυρίσει σελίδα στα δημοτικά πράγματα της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ