Τρίτη 26 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Πενθήμερο περιβάλλοντος και πολιτισμού

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Γλυφάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής πάνω σε θέματα περιβάλλοντος, τέχνης και πολιτισμού η Προοπτική Δημοτική Κίνηση Γλυφάδας οργανώνει πενθήμερες εκδηλώσεις που αρχίζουν αύριο 27 του Μάη και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 του μήνα στην περιοχή της Ανω Γλυφάδας στο τέρμα της οδού Κ. Αθανάτου.

Στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης η "Προοπτική" την Παρασκευή το βράδυ στο χώρο των εκδηλώσεων θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το περιβάλλον, με σκοπό να αναδείξει το μέγεθος και τις ιδιομορφίες του προβλήματος στην περιοχή και να αποκαλυφτούν οι αιτίες που το προκαλούν.

Ανάμεσα στα θέματα που θα αναδειχτούν στη διάρκεια των εκδηλώσεων είναι:

  • Υμηττός: Το σκανδαλώδες χάος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και οι πληγές της ρύπανσης και της καταπάτησης.
  • Παραλία Γλυφάδας: Αυθαίρετη επέκταση με μπάζωμα της θάλασσας σε βάρος της φυσικής παραλίας. Εγκατάσταση και λειτουργία λατομείου και εργοστασίου μπετόν σε πρώην θαλάσσιο χώρο.
  • Αεροδρόμιο Ελληνικού: Μητροπολιτικό πάρκο ή οικόπεδο με δήθεν αντισταθμιστικά οφέλη;

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παναθηναϊκή συνάντηση περιβαλλοντικών και φυσιολατρικών οργανώσεων, κινήσεων και ομάδων, διήμερο για το περιβάλλον, έκθεση παιδικών και λογοτεχνικών βιβλίων, έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Περιβάλλον και αισθητική", ποιητική βραδιά και μουσικές εκδηλώσεις με συναυλίες ροκ μουσικής, αλλά και έντεχνου και παραδοσιακού τραγουδιού.

Αύριο Τετάρτη στις 9 το βράδυ θα γίνει ροκ συναυλία με τη συνεργασία της "Καλλιτεχνικής Ομάδας Γλυφάδας". Θα τραγουδήσει ο Αλέξης και θα τον συνοδεύει το συγκρότημα DNA.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ