Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκάς, ο "Αρκάς ο βέβηλος"!

Τον ακούσατε τις προάλλες με πόση χολή καταφέρθηκε και πάλι κατά του ΚΚΕ; Αφορμή, οι ομαδικές αποδοκιμασίες του από παραβρεθέντες κατά την κατάθεση στεφάνων στο Θυσιαστήριο της Καισαριανής. Κάτι σαν να μην ταιριάζει σε μια τέτοια ιερή στιγμή, άκουσα να παρατηρεί κάποιος στο περιβάλλον μου.

Αλλά, βρε αδελφέ, οι άνθρωποι που εξανέστησαν για την παρουσία του, οι πιότεροί τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αποδοκίμασαν τον άλλοτε συναγωνιστή τους και σήμερα υπουργό Δικαιοσύνης, γιατί τον θεωρούν αρνητή του τοτινού εαυτού του, επίορκο και διώκτη των εργαζομένων και κάθε προοδευτικής σκέψης και, προπαντός, αν προέρχεται από το χώρο του ΚΚΕ, που άλλοτε το θεωρούσε σαν το Κόμμα που πρόσφερε τις περισσότερες θυσίες στο έπος ακριβώς της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και γενικότερα.

Και τώρα, δοθείσης "ευκαιρίας", απέδωσε τις αποδοκιμασίες στο άτομό του σε δάκτυλο του ΚΚΕ... του Κόμματος που κάμποσα στελέχη του τα είχε υπερασπιστεί ο ίδιος αυτός άνθρωπος σαν συνήγορός τους σε χαλεπά χρόνια της ζωής μας. Και σήμερα να βλέπεις τον κάποτε ΕΛΑΣίτη αξιωματικό, βαστάζο του ευρωκαπιταλισμού μαζί με όλο τον εσμό της καθοδήγησης του ΠΑΣΟΚ! Να επικαλείται, προς υπεράσπιση της καθεστηκυίας τάξεως της PAX AMERIKANA, τον φασιστικού τύπου βενιζελικό νόμο του "Ιδιώνυμου" και άλλους φασιστικούς νόμους του Μεταξά και της χούντας! Να σκεπάζει τη χώρα με αγροτοδικεία. Να συμβάλλει τα μέγιστα στην ψήφιση της σατανικά αντιλαϊκής Συμφωνίας του Σένγκεν, που σκάρωσε τις πιο δόλιες διατάξεις κατά των ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών. Να πρωτοστατεί στη θέσπιση των πιο αντιδραστικών διατάξεων στο υπό αναθεώρηση Σύνταγμα. Και να εναντιώνεται ακόμη και στην πρόταση 53 συναδέλφων του, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, να καταργηθεί ο νενομισμένος θρησκευτικός όρκος των βουλευτών! Οταν η αστική τάξη της Ευρώπης έλυσε το πρόβλημα, όπως και άλλα συναφή δικά της αστικοδημοκρατικά ζητήματα, στα διακόσια χρόνια που πέρασαν.

Πώς αυτός που έχει τη γνώμη ότι πιάνει πουλιά στον αέρα, κάνει πως δεν είδε την επίσκεψη του Ανθύπατου του Κλίντον στη χώρα μας στην έδρα του πρώην μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Χριστόδουλου, λίγες μέρες πριν εκλεγεί αρχιεπίσκοπος; Μακριά από τον γράφοντα η πρόθεση υποψίας. Αλλά να που η πρόσφατη ιστορία στην πολιτική μας του θύμισε την εναγώνια ερώτηση του παλατιού, της βασίλισσας Φρίκης προς την Ουάσιγκτον, σε δύσκολη γι' αυτό περίοδο, ποιον θα προτιμούσε για πρωθυπουργό της Ελλάδας. Και "έλυσε" το πρόβλημά του με την απάντηση του Δολαρίου: "τον Κωνσταντίνο Καραμανλή"!

Οταν, λοιπόν, τοιαύτα και πολλά παρόμοια κατεργάζεται ο επιλήσμων και αρνητής των λαϊκών αγώνων υπουργός Δικαιοσύνης, μοναδικός στο είδος του Αρκάς, γιατί να τον ξαφνιάζει η αποδοκιμασία του σαν ανεπιθύμητου σε μια τέτοια ιεροτελεστία στο Μνημείο της Τιμής, του Ηρωισμού, της Αρετής και της Αξιοπρέπειας, όπως το της Καισαριανής με τους 200 κομμουνιστές εκτελεσμένους από τους ναζί δολοφόνους; Αποδοκιμασία που εκτινάχτηκε μέσα από τα στήθη αγωνιστών που, πιστοί τοις κείνων ρήμασι και εξατομικεύοντας την αρχαία αναφώνηση, σε παρόμοιες περιπτώσεις, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους: Εκάς, ο "Αρκάς ο βέβηλος".

Παρίσης ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ