Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις για το οικονομικό αδιέξοδο

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν μετά απόφαση Γενικής Συνέλευσης και οι εργαζόμενοι στο Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδας, που περιθάλπει παιδιά με ειδικές ανάγκες, διαμαρτυρόμενοι για το χρόνιο οικονομικό πρόβλημα του Ιδρύματος, που οδηγεί σε απόγνωση τόσο τους ίδιους όσο και τους γονείς των παιδιών.

Το προσωπικό του Ιδρύματος προχωρά άμεσα σε μια σειρά κινητοποιήσεων, που θα περιλαμβάνουν στάσεις εργασίας, απεργία και επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την υλοποίηση των υποσχέσεων των αρμόδιων φορέων αλλά και του ίδιου του υφυπουργού Πρόνοιας Θ. Κοτσώνη, ο οποίος ένα χρόνο πριν δήλωνε ότι θα κλείσει τις μαύρες τρύπες και θα λύσει οριστικά το οικονομικό πρόβλημα του Ιδρύματος.

Το Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδας, όπως δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο, αφού το υπουργείο Πρόνοιας καλύπτει μόνο το ένα τρίτο του πραγματικού προϋπολογισμού, με άμεσο αποτέλεσμα να αυξάνονται τα χρέη προς το ΙΚΑ και να παραμένουν απλήρωτοι προμηθευτές και προσωπικό.

Ο Σύλλογος του προσωπικού καλεί τους αρμόδιους φορείς "να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα παιδιά, στις οικογένειές τους και στα παιδιά χωρίς οικογένεια του Ιδρύματος, καλύπτοντας άμεσα και εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό" και απαιτούν την άμεση και ριζική λύση του προβλήματος χωρίς άλλες υποσχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ