Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποιος είναι

Ο Αντώνης Κατσάς γεννήθηκε το 1956 στη Γλυφάδα Πυλίας από γονείς αγρότες. Φοίτησε στη Νομική Σχολή της Αθήνας, γράφτηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και από το 1985 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στην Καλαμάτα.

Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή και μετέπειτα πήρε ενεργά μέρος στο φοιτητικό και ευρύτερα στο λαϊκό κίνημα. Η συνδικαλιστική και πολιτική του δράση χαρακτηρίζεται από συνέπεια, σταθερότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα. Από το 1986 μέχρι το 1992 εκλέγεται μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος των δικηγόρων με αγωνιστικές και προοδευτικές προτάσεις. Οπως η ίδρυση του Μεταβατικού Εφετείου στην Καλαμάτα. Μετά τους σεισμούς του 1986 συμμετέχει ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για την ανασυγκρότηση του νομού.

Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Πρωτοστατεί στην ίδρυση και εκλέγεται εκπρόσωπος της "Κίνησης Μαχόμενων Δικηγόρων", ενώ αποτελεί ιδρυτικό μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους. Το καλοκαίρι του '96 συμμετέχει στην Μπριγάδα "ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ" εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο, από το πολυετές εμπάργκο των ΗΠΑ, κουβανέζικο λαό. Η δραστηριότητά του χαρακτηρίζεται από πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ευαισθησία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ