Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Ο λαός με την ψήφο του θα δώσει λύση

Ελεύθερος αφέθηκε χτες το μεσημέρι ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας μετά την έφεση που ασκήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης, ο δήμαρχος είπε ότι δεν άσκησε έφεση αμέσως επειδή έκρινε ότι "οι αποφάσεις αυτές δεν είναι τόσο απλές, ώστε ασκώντας μια έφεση να σταματήσουν ασχολίαστα φαινόμενα, τα οποία θεωρούνται άκρως επικίνδυνα, εφ' όσον πρόκειται για ζητήματα περιβάλλοντος". Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, μετά από προσφυγή των κληρονόμων Βεϊκου, επειδή έγινε αναδάσωση σε χώρο του κτήματος Ομορφοκλησιάς και η απόφαση αυτή του έδωσε τη δυνατότητα να εμφανιστεί ως ήρωας και... προστάτης του περιβάλλοντος.

"Η δημοσιότητα που έδωσε στο συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος, μπορούσε να είχε δοθεί και με αρκετές άλλες ευκαιρίες", υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία",επισημαίνοντας ως τέτοιες:

- Την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων που ανεξήγητα καθυστερεί αν και υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις.

- Την εναντίωση στη χρησιμοποίηση έκτασης 120 στρεμμάτων από το χώρο αυτό για τη δημιουργία παλαί ντε σπορ για το πινκ πονκ με χωρητικότητα 6.000 θεατές και 800 θέσεων πάρκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

- Την πίεση στην πολιτεία να τελειώσουν οι δίκες διεκδίκησης του χώρου από τους διεκδικητές

- Την άμεση υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του υπουργείου Γεωργίας για την αναδάσωση όλου του χώρου που διοικητικά ανήκει στο δήμο.

"Πιστεύουμε ότι ο χώρος πρέπει να αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να έχει άμεση παρέμβαση σε οποιεσδήποτε δίκες γίνονται ώστε να προασπίζεται και αυτή το δημόσιο χαρακτήρα του χώρου", τονίζει η "Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία". Επισημαίνοντας ότι "στο Δημοτικό Συμβούλιο φάνηκε ακόμα μια φορά ότι οι φορείς της πόλης έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για τη διασφάλιση του χώρου και την αναδάσωσή του", υπογραμμίζει: "Δυστυχώς με την πολιτική και ταχτική που ακολουθεί η σημερινή δημοτική αρχή, οι μαζικοί φορείς και οι κάτοικοι έχουν μείνει μακριά από τα δρώμενα στην πόλη μας. Εμείς καταδικάζουμε αυτή την πρακτική και καλούμε όλους τους δημότες να συσπειρωθούν και μαζί να αγωνιστούμε για την επίλυση τόσο του συγκεκριμένου θέματος, όσο και των υπολοίπων που απασχολούν την πόλη μας και τους κατοίκους της. Η παρένθεση της αδράνειας και της οπισθοδρόμησης στο δήμο πρέπει να τελειώσει. Οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει να αναδείξουν και πάλι στην πόλη ως διοίκηση την παράταξή μας, που τόσο όσο ήταν στη διοίκηση του δήμου, όσο και στην αντιπολίτευση, καθημερινά δίνει μάχη για την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ