Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συνωμοσία σιωπής για το οικόπεδο Κούπα

Παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" και τα σχετικά δημοσιεύματα για τις ενέργειες του δημάρχου Πειραιά Στ. Λογοθέτη,ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία σούπερ μάρκετ στο χώρο του οικοπέδου ΚΟΥΠΑ, που έχει χαρακτηριστεί σαν χώρος πρασίνου, τόσο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης,όσο και ο νομάρχης Πειραιά Χρ. Φωτίου,αλλά και ο περιφερειάρχης Α. Κρητικός κωφεύουν, επιτρέποντας έτσι τη συνέχιση μιας παρανομίας.

Με επιστολή τους προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ο επικεφαλής της Κίνησης Παναγιώτης Σαλπέας και ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Τζατζάνης τον θέτουν προ των ευθυνών του. Για τη χορήγηση μη νόμιμης άδειας εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών, μεταξύ άλλων, τονίζουν: "Από τις γνώσεις που έχουμε σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία, έχετε τη δυνατότητα, άρα και την ευθύνη, υπηρεσιακή και πολιτική, να επιληφθείτε της παραπάνω καταγγελίας, δεδομένου ότι η αρμόδια Πολεοδομία του Δήμου Πειραιά, παρά τις επανειλημμένες αναφορές μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώπιον του προϊσταμένου της, του δημάρχου και παρά την ομόφωνη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν του ανακαλεί την άδεια, την οποία χορήγησε μη νόμιμα, κατά σαφή παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας για τις ειδικά αναφερόμενες περιορισμένες δυνατότητες οικοδομικών εργασιών σε χώρους χαρακτηρισμένους πρασίνου, δίνοντάς του άδεια αλλαγής χρήσης, αλλά και με παραλείψεις και άλλων νομίμων προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας σε σούπερ μάρκετ στο χώρο αυτό". Ακολούθως καλούν τον υπουργό να επέμβει, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Στο μεταξύ ο Παν. Σαλπέας, αφού κατήγγειλε στους κατοίκους της Αγ. Σοφίας το δήμαρχο Πειραιά, τόνισε ότι για τη συντελούμενη παρανομία πλήρη ευθύνη έχουν και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο νομάρχης Πειραιά και ο περιφερειάρχης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ