Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Να αντισταθούμε"

Στελέχη του συνδικαλιστικού και του ευρύτερου μαζικού κινήματος, μεταξύ των οποίων στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ, κυκλοφόρησαν κείμενο υπογραφών και καλούν σε συσπείρωση και αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής

Κείμενο υπό τον τίτλο "Να αντισταθούμε" κυκλοφόρησαν χτες 151 στελέχη του συνδικαλιστικού και του ευρύτερου μαζικού κινήματος (οι υπογραφές συνεχίζονται), με αφορμή το φασιστικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την "Ολυμπιακή", αλλά και τη γενικότερη σφοδρή επίθεση σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων.

Στο κείμενο, που υπογράφεται και από στελέχη της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλονται - μεταξύ άλλων - "οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μας γυρίζουν πίσω στις δραματικές συνθήκες της πριν από την εξέγερση του Σικάγου εποχής με τη συνολική απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων"."Πιστεύουμε - συνεχίζουν - ότι είναι η κρίσιμη στιγμή που ο λαός συσπειρωμένα και συντονισμένα μπορεί και πρέπει να απαιτήσει ανατροπή αυτής της πολιτικής, απ' όπου και αν προέρχεται και απ' όποιους και αν υπηρετείται". Το νομοσχέδιο για την "Ολυμπιακή" αναφέρεται σαν "δείγμα της απροκάλυπτης επίθεσης στα θεσμικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων, που τα υπερεθνικά, ευρωπαϊκά, εθνικά διευθυντήρια της ολιγαρχίας πραγματοποιούν, προκειμένου να διευρύνουν την πολιτική και οικονομική τους επικυριαρχία, μηδενίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων".

Συνεχίζουν καλώντας "στο μονόδρομο της συσπείρωσης όλων των λαϊκών δυνάμεων", ενώ οι "συνεργασίες εργαζομένων, αγροτών, μικροβιοτεχνών, διανοουμένων, καλλιτεχνών, νεολαίας και η αγωνιστική διεκδίκηση, μέσα και έξω από τα κόμματα", αναφέρονται "ως η μόνη ελπίδα για τη νέα γενιά".

Καλούνται τέλος όλοι οι βουλευτές να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την "Ολυμπιακή" και να μη συνεργήσουν με την ψήφο τους στην κατάργηση δικαιωμάτων όπως το 8ωρο, το 5ήμερο, το συνεχές ωράριο, οι συλλογικές συμβάσεις. Να μη συνεργήσουν στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Μεταξύ άλλων, υπογράφουν το κείμενο τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ Ηλ. Κοντόπουλος,μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ και του ΕΚ Θεσσαλονίκης, ο Χ. Λιακόπουλος,μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ και πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας, ο Σ. Στολτίδης,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και πρόεδρος του ΕΚ Ξάνθης, η Μ. Φραγκιαδάκη,οργαν. γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Στ. Γούλας,πρόεδρος του ΕΚ Καρδίτσας, ο Γ. Τσιβγούλης,πρόεδρος της ΕΤΕ ΔΕΗ, ο Μ. Χαριτάκης,πρόεδρος του ΕΚ Χανίων κ. ά. Επίσης οι: Αλ. Καλύβης,Δ. Στρατούλης,Δ. Χαραλαμπίδου,μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Ηλ. Βρεττάκος,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο Κ. Ησυχος,μέλος του ΔΣ της ΟΣΠΑ. Ακόμα, ο Αλ Βεναρδάκης,τ. μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο αντινομάρχης Ξάνθης Γ. Αλαμπανίδης,ο Τ. Παππάς,τ. πρόεδρος του ΔΣΑ, ο Αλ. Ρήγος,καθηγητής Παντείου και πολλά μέλη διοικήσεων Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά και δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, επιστήμονες κ. ά.

Ως μια θετική εξέλιξη, εκτίμησε ο Γ. Μαυρίκος,αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, το προαναφερόμενο κειμενο και, αφού υπενθύμισε την αγωνιστική πρόταση των τριών σημείων, που πρόσφατα η ΕΣΑΚ δημοσιοποίησε και κατέθεσε στη ΓΣΕΕ, συμπλήρωσε: "Οι αγωνιστικες διαθέσεις των εργαζομένων είναι υπαρκτές, όπως και η επιτακτική ανάγκη για κλιμάκωση και συντονισμό των αγώνων. Στη βάση αυτή, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όποιες προτάσεις απαντούν θετικά στις διαθέσεις των εργαζομένων, αρκεί να εκφραστούν συγκεκριμένα και πρακτικά στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ