Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ"
Αγωνιστική απάντηση με απεργίες Τρίτη και Πέμπτη

Τη δική τους δυναμική αγωνιστική απάντηση, με δύο 24ωρες απεργίες την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη,δίνουν οι εργαζόμενοι της "Ολυμπιακής" στην κυβέρνηση που επιχειρεί να "περάσει" το φασιστικής έμπνευσης νομοσχέδιο, καθώς και στην "πράσινη" ηγεσία της ΟΣΠΑ, που με τη στάση της, "βάζει πλάτη" στην κυβερνητική πολιτική.

Το αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί μέρα τη μέρα διογκώνεται, ενώ επεκτείνεται και στις θυγατρικές εταιρίες, αλλά και στα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη κ.α.), όπου προγραμματίζονται απεργιακά συλλαλητήρια. Ηδη, οι ιπτάμενοι συνοδοί - φροντιστές της "Αεροπλοϊας" κήρυξαν 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη, καταγγέλλοντας ότι εξάντλησαν κάθε περιθώριο για συνάντηση με τη διοίκηση, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει αποδεκτό το αίτημά τους.

Τις αποφάσεις για την κήρυξη των 24ωρων απεργιών, αλλά και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το νομοσχέδιο, πήραν ομόφωνα οι διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΟΑ και τις επικύρωσαν με συντριπτική πλειοψηφία σε μαζικές τους έκτακτες γενικές συνελεύσεις όλοι οι εργαζόμενοι ανά κλάδο. Μέχρι τώρα έχουν συγκαλέσει έκτακτες γενικές συνελεύσεις οι αεροσυνοδοί - φροντιστές (ΕΙΣΦ), οι τεχνικοί (ΕΤΕΜ-Π), οι μηχανικοί (ΕΠΤΑΟΑ) και οι διοικητικοί υπάλληλοι της ΟΑ (ΕΕΑΕ), ενώ οι ιπτάμενοι μηχανικοί (ΕΙΜ) συγκαλούν την έκτακτη γενική τους συνέλευση μεθαύριο Δευτέρα.

Στις συνελεύσεις, καταγγέλθηκαν η κυβερνητική πολιτική, αλλά και η στάση του προεδρείου της ΟΣΠΑ και προσωπικά του προέδρου της Ομοσπονδίας Μ. Πέρρου.Ιδιαίτερα στηλιτεύτηκε και η αυθαίρετη απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΣΠΑ να πάρει μέρος - καταστρατηγώντας την ομόφωνη απόφαση του έκτακτου συνεδρίου της Ομοσπονδίας - στο δεύτερο γύρο του σικέ διαλόγου με τη διοίκηση, για να "παζαρέψει" εργασιακές παραχωρήσεις!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Τεχνικών Εναέριων Μεταφορών - Πτυχιούχων (ΕΤΕΜ-Π), επισημαίνεται ότι κυβέρνηση και διοίκηση, θα πρέπει να αντιληφθούν πως χωρίς τους εργαζόμενους, κανένα πρόγραμμα, όπως και αν ονομαστεί, δεν έχει προοπτική. Η ΕΤΕΜ-Π, καλεί τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ να αναλάβουν πρωτοβουλία συντονισμού του αγώνα, για την απόκρουση της πολιτικής που θέλει να πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι για την ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ).

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ) θα δώσουν συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι - μέλη της ΕΕΑΕ, στη χτεσινή τους έκτακτη γενική συνέλευση, ενέκριναν ομόφωνα το απεργιακό πρόγραμμα του ΔΣ (24ωρες απεργίες Τρίτη, Πέμπτη και συγκεντρώσεις Δευτέρα, Τετάρτη) και εξουσιοδότησαν το προεδρείο της Ενωσης να προγραμματίσει και να σχεδιάσει την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.

  • Περιοδεία στα γραφεία της ΟΑ στα Γιάννενα έκανε χτες κλιμάκιο της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Απ. Τασούλα.Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το επιχειρούμενο ξεπούλημα. Στο διάλογο που επακολούθησε, επισημάνθηκε ότι η μόνη λύση στα προβλήματα των εργαζομένων είναι ο ενωμένος και συντονισμένος αγώνας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ισχυρό μέτωπο πάλης, ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ