Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βοήθεια με μετακύληση στους δημότες

Με επιστημονικές προσεγγίσεις για τα αίτια των ψυχολογικών και κοινωνικών, κυρίως, προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, συνεχίστηκε χτες το διήμερο, με θέμα το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι", που συνδιοργάνωσαν η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) και τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας - Πρόνοιας.

Την εξαθλίωση που ήδη βιώνουν οι ηλικιωμένοι με τις συντάξεις πείνας, την ανεργία και την ακρίβεια, εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας, κυρίως, θέλησαν να παρουσιάσουν ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης του θεσμού της οικογένειας. Από διαφορετική προσέγγιση μιλώντας, η Ηρα Εμκε - Παυλοπούλου, μέλος Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης και υπεύθυνη Δημογραφικού Τμήματος Ινστιτούτου Μελέτης Ελληνικής Οικονομίας, εστίασε τα αίτια των προβλημάτων της Τρίτης Ηλικίας στην κρίση του ασφαλιστικού συστήματος και το ύψος των συντάξεων. "Οι συντάξεις είναι απαράδεκτες, τόνισε. Χρειάζεται μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, με κέντρο τον άνθρωπο και στην κατεύθυνση αύξησης των συντάξεων".

Ο κοινωνιολόγος Νίκος Φακιολάς είπε πως οι προσπάθειες όλων πρέπει να στρέφονται κατά των δυσάρεστων μέτρων που λαμβάνονται για τους ηλικιωμένους. "Η πολιτική που ασκείται τους παραμερίζει και εργασιακά και συνταξιουχικά", σημείωσε.

Ο Π. Αλτάνης,σύμβουλος του υφυπουργού Πρόνοιας, είπε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να συμμετέχει ισότιμα με το κράτος στον τομέα της πρόνοιας των ηλικιωμένων, επιβεβαιώνοντας την προωθούμενη πολιτική μετακύλησης ευθυνών του κράτους στο θεσμό και τελικά στον δημότη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ