Τετάρτη 18 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παλλαϊκός αγώνας

Οι τριήμερες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στη Θεσσαλία του αγροτικού ξεσηκωμού για την επέτειο του Κιλελέρ από την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών, αποτέλεσαν ασφαλώς μια σημαντική στιγμή στον ηρωικό αγροτικό αγώνα που συγκλονίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Μαζική ήταν η συμμετοχή των αγωνιζόμενων αγροτών από τους Νομούς της Θεσσαλίας και απ' όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες με επικεφαλής τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα αναπτύχθηκαν συντονισμένοι δυναμικοί αγώνες. Αμεση ήταν και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και κυρίως στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Καρδίτσα αλλά και στη συναυλία που οργανώθηκε στη Λάρισα, άλλων εργαζομένων, συνταξιούχων, επαγγελματιών και νεολαίας. Κυρίως όμως, η συμμετοχή και οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα στην κοινή Πανελλαδική Σύσκεψη που οργανώθηκε στη Λάρισα, επιβεβαιώνουν πως οι αγρότες συνειδητοποιώντας το μέγεθος και την κρισιμότητα των προβλημάτων, τις αιτίες και τους υπεύθυνους γι' αυτά, προωθούν ακόμα πιο αποφασιστικά τον συντονισμό του αγώνα τους.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι άλλοι εργαζόμενοι διευρύνουν τους δεσμούς αγώνα και σφυρηλατούν την αγωνιστική τους ενότητα, συντονίζονται και προωθούν τη δημιουργία του δικού τους ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ενάντια στην καταστροφική, αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική των πολυεθνικών του μεγάλου κεφαλαίου που εφαρμόζουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις σε βάρος όχι μόνον της μικρομεσαίας αγροτιάς που οδηγείται μαζικά στο ξεκλήρισμα, αλλά και σε βάρος όλων των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών που αντιμετωπίζουν τη μαζική ανεργία που φουντώνει, την κατάργηση στοιχειωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες, τη δραματική πτώση του δικού τους τζίρου και των εισοδημάτων τους, μαζί με την πτώση των λαϊκών εισοδημάτων. Αυτή η αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική που υλοποιείται στη βάση της πολιτικής και των δεσμεύσεων του Μάαστριχτ, της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ και, τώρα, παίρνει νέα διάσταση ενόψει των χειρότερων επιλογών της Συνθήκης του Αμστερνταμ και της "ΑΤΖΕΝΤΑΣ 2000", που προμηνύουν νέα λαίλαπα αντιλαϊκών - αντεργατικών και αντιαγροτικών μέτρων, αποτελεί, ακριβώς, την ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ του ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ για τα ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών.

Οπως φαίνεται πιο καθαρά τώρα, με την υποτίμηση της δραχμής και τα πρόσθετα ακραία αντιλαϊκά μέτρα που εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση, δεν υπάρχει παρά μόνον ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για την απόκρουση αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Ο αγώνας αυτός, όπως δείχνει και η πείρα του αγροτικού αγώνα, θα είναι μακρόχρονος και καθημερινός, θα αφορά γενικότερα προβλήματα αλλά και επιμέρους κατά κλάδο, και θα έχει πολλές εναλλασσόμενες μορφές. Είναι δύσκολος αλλά δίκαιος, γιατί είναι αγώνας για την επιβίωση των εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και εργαζομένων, για να μην μαραζώσει οικονομικά και ερημώσει η ύπαιθρος. Αφορά όλους τους εργαζόμενους και μπορεί να είναι αποτελεσματικός και νικηφόρος, όσο, σ' αυτόν τον αγώνα, θα συσπειρώνονται όλοι: αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, νεολαία, συνταξιούχοι για τη δημιουργία ενός Λαϊκού Μετώπου, ικανού να ανατρέψει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, να επιβάλει τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ φιλολαϊκής πολιτικής ανάπτυξης και εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απευθύνουν κάλεσμα κοινού αγώνα(2012-04-10 00:00:00.0)
Την Κυριακή ο γιορτασμός του Κιλελέρ(2011-03-24 00:00:00.0)
Με μέτωπο απαντάμε στην αντιλαϊκή πολιτική(2009-01-31 00:00:00.0)
Κοινό - λαϊκό μέτωπο(2002-01-29 00:00:00.0)
Επιβάλλεται ο συντονισμός δράσης(2000-10-22 00:00:00.0)
ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ έρχονται από εργάτες - αγρότες - νεολαία(1998-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ