Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναγκαίο το λαϊκό μέτωπο παιδείας

Εκδήλωση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη το Τμήμα Παιδείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ και η Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ

"Η αντιμεταρρύθμιση που προωθείται σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και ειδικότερα στην τριτοβάθμια, δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο το περιεχόμενο σπουδών, τα προγράμματα και τους τίτλους σπουδών, αλλά και το επαγγελματικό μέλλον της νεολαίας. Μέσα από αυτή αποδεσμεύεται το επαγγελματικό μέλλον της νεολαίας από τις σπουδές. Η αντιμεταρρύθμιση απαντά στις προσδοκίες του πολυεθνικού κεφαλαίου και των μονοπωλίων". Τα παραπάνω επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του Κόμματος, Π. Γεωργιάδης,στη διάρκεια εκδήλωσης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που οργάνωσε το Τμήμα Παιδείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ και η Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην κατάμεστη αίθουσα του μεγάλου αμφιθεάτρου του κτιρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες φοιτητές, αλλά και εκπαιδευτικοί. Μέσα από έναν πραγματικά πλούσιο και ουσιαστικό διάλογο, όπου συζητήθηκαν οι στόχοι της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, αναδείχτηκε η ανάγκη συγκρότησης ενός λαϊκού μετώπου παιδείας που θα αντιπαλέψει και θα ανατρέψει αυτή την πολιτική.

Ο Π. Γεωργιάδης ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την πρόταση του Κόμματος για την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση. Εξηγώντας γιατί οι νέες ρυθμίσεις στην εκπαίδευση χαρακτηρίζονται ως "αντιμεταρρύθμιση", ανέφερε: "Θεωρούμε ότι αυτή η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, το περιεχόμενό της, η έκτασή της και κυρίως οι σκοποί της είναι τόσο αντιδραστικοί, ώστε δεν αφήνει κανένα περιθώριο πλέον, ειδικότερα για τα παιδιά των εργαζομένων, να προσμένουν ένα μέλλον που θα προέλθει μέσα από τη μόρφωση, από την εκπαιδευτική τους εξέλιξη και μετά την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Πρόκειται για αντιμεταρρύθμιση στρατηγικής σημασίας, που απαντά στις ανάγκες των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου. Για τη διαμόρφωση του σύγχρονου εργατικού δυναμικού και των γνώσεων που πρέπει να έχει αυτό το εργατικό δυναμικό. Για τη διαμόρφωση της σύγχρονης εργατικής τάξης και για το τι προσμένει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια στη σύγχρονη εποχή".

Καταλήγοντας ο Π. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο δρόμος των εργαζομένων και ειδικότερα της νεολαίας θα είναι πάρα πολύ σκληρός και κάλεσε τη νεολαία και όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, μαζί με το λαό να δώσουν τη μάχη για την επιστήμη και τη μόρφωση. Μάλιστα σημείωσε πως όσο πιο ισχυρές βγουν μέσα από τη μάχη των φοιτητικών εκλογών οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, τόσο μεγαλύτερες δυνατότητες θα δοθούν στο φοιτητικό, σπουδαστικό κίνημα για την ανάπτυξη της πάλης στην κατεύθυνση της δημιουργίας ριζικών αλλαγών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ