Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ
Σε καθεστώς ομηρίας

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Την κατάσταση ομηρίας, στην οποίοι βρίσκονται οι έκτακτοι εργαζόμενοι στις Νομαρχίες, για κομματικές σκοπιμότητες, φέρνουν, με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος και Μπάμπης Αγγουράκης.

"Στη Νομαρχία Αθήνας, αλλά και σε άλλες νομαρχίες της χώρας - τονίζουν οι βουλευτές - δουλεύουν αρκετοί υπάλληλοι ως έκτακτοι, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το τελευταίο διάστημα οι οικονομικές υπηρεσίες των Νομαρχιών δεν πληρώνουν αυτούς τους εργαζόμενους. Σε ερωτήσεις των ενδιαφερομένων προς τους αρμοδίους των Νομαρχιών δεν παίρνουν καμία απάντηση στοιχειωδώς πειστική. Το συμπέρασμα που βγάζουν αυτοί που βρέθηκαν σ' αυτή τη δεινή θέση είναι ότι τελείωσε η δική τους ομηρία και ετοιμάζεται η ομηρία για άλλους έκτακτους και για συγκεκριμένες κομματικές σκοπιμότητες".

Καταλήγοντας στην Ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν: "Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι αυτοί οι εργαζόμενοι για όσο χρόνο δουλεύουν δεν ασφαλίζονται! Δηλαδή το ίδιο το δημόσιο παρανομεί με τον πιο βάναυσο τρόπο". Ρωτούν, τέλος, τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση ώστε να πάρει τέλος αυτή η ανώμαλη κατάσταση και να δικαιωθούν αυτοί οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ