Τερατούργημα χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκίδας το Νόμο 2459/97, ο οποίος καθορίζει τους δικαιούχους του πολυτεκνικού επιδόματος βάσει του εισοδήματός τους. Σε επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των τεσσάρων κομμάτων της Βουλής, ο Σύλλογος αναφέρει ότι ο νόμος αυτός αποδείχτηκε πολλαπλώς άδικος, παράνομος, αντισυνταγματικός και γραφειοκρατικός. Επιβραβεύει τους φοροφυγάδες που δηλώνουν εισόδημα κατά βούληση και τιμωρεί τους ειλικρινείς φορολογούμενους και κυρίως τους μισθωτούς.
Ο Σύλλογος αναφέρει ότι ο νόμος παραβιάζει το Σύνταγμα και υπογραμμίζει ότι είναι αντικίνητρο για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος. Επίσης αναφέρει ότι ο έλεγχος των δικαιολογητικών των πολυτέκνων κοστίζει στον ΟΓΑ και την πολιτεία γενικότερα, περισσότερο απ' όσα κατακρατούνται από το 2,5 - 3% των μη δικαιούχων με βάση το εισόδημά τους.
Ο Σύλλογος ζητά τα εξής μέτρα: κατάργηση των ορίων εισοδήματος για το βοήθημα της πολύτεκνης μητέρας και αύξηση του βοηθήματος στο ύψος του μισθού της Εθνικής Σύμβασης. Αφορολόγητο εισόδημα για τους πολύτεκνους ύψους 10 εκατ. δραχμών. Επαναφορά του συστήματος διανομής στους πολύτεκνους προϊόντων που η χώρα μας έχει πλεόνασμα. Τροποποίηση του Ν. 1618/86 σύμφωνα με τις προτάσεις τους (π.χ., σε ζητήματα εργασίας).