Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
88 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ
Η αγροτιά συνεχίζει τον αγώνα

Αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΠΑΣΕ. Κορυφαία στιγμή το μεγάλο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα

Ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για το γιορτασμό του Κιλελέρ, που διοργανώνει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και οι οποίες είναι η συνέχιση του αγώνα των αγροτών ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και παράλληλα αποτελούν φόρο τιμής στους εξεγερμένους κολίγους, που έδωσαν τη ζωή τους πριν 88 χρόνια.

Η κορυφαία εκδήλωση του τριήμερου γίνεται αύριο και είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα στις 11 π.μ. στο σιδηροδρομικό σταθμό και στο οποίο θα συμμετάσχουν αγρότες από όλη τη χώρα, ενώ οι αγρότες της Καρδίτσας θα κατεβάσουν και τα τρακτέρ. Παράλληλα, στο πανελλαδικό αυτό συλλαλητήριο που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μαζικό θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι και συνταξιούχοι από όλες τις περιοχές της χώρας, που και αυτοί δοκιμάζονται από την επέλαση της αντιλαϊκής πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Μετά τις ομιλίες και το ψήφισμα, στο χώρο τις συγκέντρωσης θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Θωμά Μπακαλάκου.

Η αρχή γίνεται σήμερα στις 11 το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Κιλελέρ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει χαιρετισμός από φορείς της Κοινότητας Κιλελέρ, ομιλία από εκπρόσωπο της ΠΑΣΕ και κατάθεση στεφανιών. Στη συνέχεια στις 2μ.μ. σήμερα θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα από όλη τη χώρα στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.Στη σύσκεψη θα γίνει αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα, καθώς και ο σχεδιασμός και προγραμματισμός της συνέχισης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο για το επόμενο διάστημα. Μεθαύριο Δευτέρα, 16 του Μάρτη, στις 8μ.μ. γίνεται μεγάλη συναυλία, αφιερωμένη στους αγώνες της αγροτιάς, με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου,Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Διονύση Τσακνή στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης στη Λάρισα και με τον τρόπο αυτό θα εκφραστεί η συμπαράσταση των καλλιτεχνών στον αγώνα των αγροτών.

Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν την αγωνιστική απάντηση των αγροτών στην κυνική προκλητικότητα της κυβέρνησης, που εκτός από την πιστή εφαρμογή των αντιαγροτικών επιταγών της ΕΕ και της ΓΚΑΤΤ, δε διστάζει να "πυροβολεί" τους αγωνιζόμενους αγρότες με καταδίκες. Αυτό έγινε την περασμένη Τετάρτη στα Τρίκαλα, όπου 64 αγρότες καταδικάστηκαν χωρίς να έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση στην ποινή, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά.Στην ίδια κατεύθυνση, προχτές καταδικάστηκαν στην Πιερία 34 αγρότες με εφτά μήνες φυλάκιση για τις κινητοποιήσεις του 1994. Η"βιομηχανία" δικών δε λέει να σταματήσει και την ερχόμενη Τετάρτη 18 του μήνα οδηγούνται για τέταρτη συνεχόμενη φορά στο "αγροτοδικείο" της Λάρισας τα μέλη της ΠΑΣΕ και δύο αγρότες από τα Τρίκαλα για τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Νοέμβρη - Δεκέμβρη του 1996 και συγκεκριμένα για το "μπλόκο" του Συκουρίου. Ο αγώνας της αγροτιάς δεν πρόκειται να "λυγίσει" με τις μεθοδεύσεις δικαστικής τρομοκρατίας και το μήνυμα αυτό η κυβέρνηση θα το λάβει για άλλη μια φορά από τους αγωνιζόμενους αγρότες στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων του Κιλελέρ.

  • Τα Σωματεία της Αθήνας παίρνουν μέρος στον γιορτασμό για το Κιλελέρ και δρομολογούν πούλμαν, που θα ξεκινήσουν αύριο Κυριακή 15 Μάρτη, στις 7 το πρωί από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 3827.122, 3236.287.
  • Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ και η ΠΕΑΤΑΘ συμμετέχουν στις διήμερες εκδηλώσεις για το Κιλελέρ. Σήμερα το πρωί στις 7, αναχωρούν λεωφορεία από την πλατεία Κάνιγγος.
  • Το Παράρτημα ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ της ΠΕΑΕΑ, δρομολογεί πούλμαν για την Καρδίτσα, που ξεκινά αύριο στις 7.15 π.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ηλεκτ. Σταθμός). Πληροφορίες τηλέφωνο: 80.21.507.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ