Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Σε 5 - 6 μήνες η επιστροφή

Την εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης εκτός περιοχών αμιγούς κατοικίας και σε περιορισμένο βαθμό, ύστερα από την εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών στο πλαίσιο συνολικής πολιτικής για το αυτοκίνητο στην Αθήνα, ζήτησε χτες ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ).

Ο ΣΕΔΑ ζήτησε μεν το σύστημα να λειτουργεί υπό δημοτικό έλεγχο και να μην έχει αποκλειστικά εισπρακτικό χαρακτήρα, σε αντίθεση ωστόσο με την ΠΟΕ - ΟΤΑ, απέφυγε να τοποθετηθεί με σαφήνεια για το ζήτημα της διαχείρισής του από δημοτική επιχείρηση. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει καταγγείλει το ενδεχόμενο εφαρμογής του συστήματος από ιδιωτική επιχείρηση, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί έμμεση ιδιωτικοποίηση και έχει καλέσει τους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων να μη συναινέσουν σε σχετικές επιλογές του δήμου.

Η συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου πυροδότησε, στο μεταξύ, το πρωί νέο γύρο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά μεταξύ του ΣΕΔΑ και της δημοτικής αρχής, καθώς οι πρώτοι σημείωσαν ότι "επιβεβαιώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι ο δήμαρχος Αθηναίων - ο μόνος σε όλη την Ελλάδα - προχώρησε στην ανάθεση χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις".

Ο ΣΕΔΑ τόνισε ακόμη ότι ο δήμος λέει τη μισή αλήθεια όταν υπόσχεται επιστροφή των προστίμων, αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, σημειώνοντας ότι η διαδικασία είναι στην πραγματικότητα χρονοβόρα, ενώ, καθώς δεν έχει προβλεφτεί κωδικός και δεν έχουν εξασφαλιστεί τα συγκεκριμένα ποσά, θα χρειαστεί αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Α. Μοσχονάς σχολίασε ότι "κάποιοι προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να συντηρήσουν το θέμα αυτό για να εξυπηρετήσουν τις προεκλογικές τους ανάγκες", παραδέχτηκε ωστόσο ότι η διαδικασία επιστροφής των προστίμων θα είναι πράγματι χρονοβόρα. Υπολογίζει, όπως είπε, ότι θα χρειαστεί ένα πεντάμηνο από τη μέρα που θα κοινοποιηθεί επίσημα η απόφαση του ΣτΕ στο Δήμο Αθηναίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ