Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξήσεις στους υψηλόβαθμους αξιωματικούς

Αναταραχή προκαλεί στους αστυνομικούς η τροπολογία που προωθηθεί η κυβέρνηση για την αύξηση των μισθών μόνο των υψηλόβαθμων αξιωματικών. Την τροπολογία συνέταξε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, αλλά δεν την έχει υπογράψει ακόμα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας χαρακτηρίζουν την τροπολογία επαίσχυντη, που δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις των αστυνομικών και καλούν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, να την απορρίψει ως απαράδεκτη. Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή παρέχεται αύξηση 287.000 δραχμές στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, 167.080 δραχμές στους αντιστράτηγους, 138.600 δραχμές στους υποστράτηγους, 114.080 δραχμές στους ταξίαρχους, 35.000 δραχμές στους αστυνομικούς διευθυντές, 15.000 δραχμές στους υποδιευθυντές και αστυνόμους Α και μηδενικές αυξήσεις για τους υπόλοιπους.Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καλεί τους αστυνομικούς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και προτείνει στους αξιωματικούς να αρνηθούν να δεχτούν αυτές τις αυξήσεις.

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών εκφράζει την αντίθεσή της στην άσκηση επιλεκτικής επιδοματικής πολιτικής, με μόνη εξαίρεση τη χορήγηση επιδόματος ευθύνης στους ασκούντες διοίκηση και στους προϊσταμένους των γραφείων και τομέων. Προτείνει να αυξηθεί ο βασικός μισθός του εισαγωγικού κλιμακίου (ανθυπολοχαγού) στις 200.000 δραχμές, που θα έχει αποτέλεσμα την αύξηση, μέσω των υπαρχόντων συντελεστών των αποδοχών όλου του προσωπικού, αλλά και των συνταξιούχων. Περιμένει, επίσης, την υλοποίηση των δεσμεύσεων για τις μισθολογικές προαγωγές των αξιωματικών και τη χορήγηση του μεθεπόμενου αποστρατευτικού βαθμού. Σε εκκρεμότητα είναι, επίσης, η διευθέτηση της 5ετίας, η ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων και άλλα οικονομικά αιτήματα, για τα οποία υπάρχει από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης δέσμευση άμεσης υλοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ