Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΤΑ
Διώκεται συνδικαλιστής για τη δράση του

Κλήθηκε σε απολογία γιατί, ασκώντας τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα, επισκέφτηκε εργασιακούς χώρους, προκειμένου να ενημερώσει συναδέλφους του για τη Γενική Συνέλευση του σωματείου τους

Για τη συνδικαλιστική του δράση διώκεται ο Νίκος Κεφάλας,μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας,κατ' εντολήν του προϊστάμενου του Ταχυδρομικού Γραφείου Κυψέλης, στο οποίο εργάζεται ο συνδικαλιστής. Ο συνδικαλιστής κλήθηκε σε απολογία από τον προϊστάμενό του Νίκο Γκινόπουλο,επειδή στις 3 Δεκέμβρη, ασκώντας τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα, επισκέφθηκε εργασιακούς χώρους για να ενημερώσει συναδέλφους του για τη Γενική Συνέλευση του σωματείου τους που θα γινόταν την επομένη.

Σύμφωνα με την κλήση σε απολογία, ο προϊστάμενος ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι η αναχώρηση από την εργασία, με την άσκηση του δικαιώματος της συνδικαλιστικής άδειας, "συνιστά παράβαση του υπηρεσιακού καθήκοντος" και επισείει τον πέλεκυ της τιμωρίας...

Οπως επισημαίνει στην "απολογία" του ο Ν. Κεφάλας, προσήλθε στην εργασία του πριν την έναρξη του κανονικού ωραρίου και ασχολήθηκε με τη διευθέτηση της αλληλογραφίας. Επειδή όμως προέκυψε έκτακτη συνδικαλιστική υποχρέωση, αναγκάστηκε ν' αναχωρήσει από το γραφείο πριν την έναρξη του κανονικού ωραρίου, αφού πρώτα ζήτησε από συνάδελφό του να ενημερώσει τον προϊστάμενο διανομής, ο οποίος δεν είχε φτάσει ακόμα στο γραφείο, ότι θα λείψει από την υπηρεσία με συνδικαλιστική άδεια.

Ο συνδικαλιστής επισημαίνει ότι οι πραγματικοί λόγοι της δίωξής του είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις του και οι ταξικές του απόψεις και θέσεις. Σημειώνει ότι εμποδίζεται κατ' εξακολούθηση η συνδικαλιστική του δράση, για την οποία μόνο στους εργαζόμενους απολογείται και σε κανέναν άλλο.

Ο Γιώργος Κρίκας,μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ, καταγγέλλει ότι "η απαράδεκτη αυτή ενέργεια του προϊστάμενου του Ταχυδρομείου Κυψέλης εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες και έχει στόχο τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας στους χώρους δουλιάς, που μας γυρίζει χρόνια πίσω σε μαύρες εποχές". Τέλος, ερωτά τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, "αν καλύπτει τέτοιες ενέργειες ή μήπως σκέπτεται να περάσει τον "εκσυγχρονισμό" του ταχυδρομείου καταργώντας το συνδικαλισμό;".

Το Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας και η ΟΜΕ - ΕΛΤΑ καταδικάζουν την ενέργεια αυτή και καλούν τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να σταματήσει κάθε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης του συνδικαλιστή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα(2000-09-12 00:00:00.0)
Μπόνους για τους διευθυντές, λιτότητα για τους υπαλλήλους(2000-06-07 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα και αύριο(1997-06-04 00:00:00.0)
Διετή λιτότητα υπογράφουν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ(1997-05-16 00:00:00.0)
Ψάχνουν θύματα της πολιτικής τους(1996-08-07 00:00:00.0)
Μετάθεση - δίωξη συνδικαλιστή(1996-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ