Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΔΟΣ ΦΥΛΗΣ
Πληθαίνουν τα "σπίτια"

Σε περιοχή μαζικής παροχής "ειδικών" υπηρεσιών, δηλαδή σε ένα τεράστιο οίκο ανοχής, μετατρέπεται ο χώρος από την πλατεία Βάθης μέχρι και την πλατεία Βικτορία, με την ανοχή του Δήμου Αθηναίων και της Αστυνομίας. Η καταγγελία προέρχεται από την Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής και σ' αυτήν αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Παρ' όλο που ο σχετικός νόμος δεν προβλέπει άδεια λειτουργίας οίκων ανοχής παρά μόνον άδεια ιεροδούλου, εκατοντάδες οίκοι ανοχής λειτουργούν με την ανοχή της Αστυνομίας, η οποία επικαλείται νομοθετικό κενό μια και δεν προβλέπονται ποινές για την παράνομη λειτουργία των οίκων. Η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ωστόσο, συνεχίζει να εκδίδει αθρόα άδειες ιεροδούλων καταστρατηγώντας το νόμο, ο οποίος ορίζει πως για κάθε αστυνομικό τμήμα επιτρέπονται μόνο μέχρι εννέα άδειες".

Στην οδό Φυλής και στις παρόδους της έχουν συγκεντρωθεί 100 περίπου "σπίτια", ενώ στην περιοχή του Δ' Αστυνομικού Τμήματος πάνω από 130.

Η επιτροπή καταγγέλλει και το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, εκπρόσωποι του οποίου αρνούνται να συναντηθούν μαζί της. "Η επιτροπή ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Κ. Γείτονα, ο οποίος την παρέπεμψε στον υφυπουργό Μ. Σκουλάκη που αρνήθηκε να τη δεχτεί και την παρέπεμψε στον υφυπουργό Θ. Κοτσώνη, που και αυτός αρνείται να τη δεχτεί".

Πριν δύο χρόνια έγινε εξαγγελία από το υπουργείο Υγείας ότι προχωράει στην αλλαγή και στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου και πριν έξι μήνες ο Μ. Σκουλάκης δήλωσε στη Βουλή ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο είναι έτοιμο και απομένει η υπογραφή του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Η επιτροπή καταγγέλλει την πολιτεία που αδιαφορεί αν δε συμπράττει σε αυτή την καταστρατήγηση του νόμου και την ολιγωρία του δημάρχου Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλου και καλεί τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τους ενεργούς πολίτες και τα κόμματα να κινητοποιηθούν για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ