Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη γέφυρα

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας, αφού συζήτησε την αδικαιολόγητη και παρατεταμένη καθυστέρηση που σημειώνεται στις επισκευαστικές εργασίες της γέφυρας του Ευρίπου, που έχει κόψει στα δύο την πόλη της Χαλκίδας από τις αρχές Οκτώβρη, καλεί τους δημότες και το λαό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γέφυρα, την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 το πρωί. Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους και να απαιτήσουν από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την κατασκευαστική εταιρία να ολοκληρωθούν οι εργασίες έως τις 20 Δεκέμβρη και να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία των κατοίκων με τις συνεχείς παρατάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα ούτε ο Δήμος Χαλκίδας, ούτε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είχαν ευαισθητοποιηθεί από την καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων και την κοινωνικοοικονομική αναστάτωση στην πόλη.

Ομως η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ) στην αρχή και στη συνέχεια, ο συντονισμός με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Κανήθου, το μάζεμα εκατοντάδων υπογραφών και η απαίτηση να τεθεί για συζήτηση και λήψη αγωνιστικών αποφάσεων για την επίλυση του προβλήματος, που έθεσε η Συντονιστική Επιτροπή, είχε το παραπάνω αποτέλεσμα.

Θλιβερή όμως εξαίρεση αποτέλεσε για άλλη μια φορά ο νομάρχης Εύβοιας Θ. Μπουραντάς, που όχι μόνο αρνήθηκε πολιτική δέσμευση για τη συγκεκριμένη ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου, αλλά αρνήθηκε και την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής να αναλάβει πρωτοβουλία και να τεθεί επικεφαλής ενδεχόμενων κινητοποιήσεων.

Μετά τη συγκέντρωση της ερχόμενης Δευτέρας επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραδώσει το ψήφισμα στον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ