Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεδιάντροπος εμπαιγμός

Και η κυβέρνηση τι κάνει για το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, που η ίδια ομολογεί ότι αγγίζει σε αρκετές περιπτώσεις το ποσοστό του 30%; Εκμεταλλεύεται το πρόβλημα, για να προωθήσει τις πλέον σκληρές αντιλαϊκές λύσεις, μέσω της αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων στο προσκήνιο και για να ασκήσει το γνωστό "άθλημα" της ρουσφετολογίας στο παρασκήνιο!

Και μοιράζει τη μια θέση εργασίας σε δύο ή τρεις εργαζόμενους, κάνοντας τη μερική απασχόληση, τη μερική ασφάλιση, τη "μερική ζωή" καθημερινό εφιάλτη! Αυτή την προοπτική "υποσχέθηκε" ως εναλλακτική λύση και χτες ο Χρ. Πρωτόπαππας, μιλώντας στον "9,84". Παράλληλα, δε δίστασε να δημαγωγήσει επαναλαμβάνοντας προκλητικά τις υποσχέσεις για 200.000 νέες θέσεις εργασίας στην επόμενη τριετία, χωρίς βέβαια να αναφέρει πόσες θα χαθούν στο διάστημα αυτό.

Οι νέοι άνθρωποι που εμπαίζονται ξεδιάντροπα από τους εκσυγχρονιστές κυβερνώντες, χρειάζεται να τους δώσουν ένα καλό μάθημα, διεκδικώντας δυναμικά και οργανωμένα αυτά που τους ανήκουν. Και το δικαίωμα στη δουλιά είναι το λιγότερο, άσχετα αν σήμερα έχει φτάσει να είναι το μέγιστο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ