Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Αντιιμπεριαλιστική αντεπίθεση ο μόνος δρόμος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της οργάνωσης με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Αμυνας για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ

Την ανάγκη, το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας και όλοι οι λαοί της περιοχής και του κόσμου να εντείνουν τον αγώνα τους και να διακηρύξουν την αντίθεσή τους ενάντια στο ΝΑΤΟ, για την άμεση διάλυσή του, προβάλλει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, με αφορμή την προχθεσινή συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Αμυνας για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Οι αναφορές του υπουργού στην ενλόγω συνέντευξη αποτελούν για την ΕΕΔΥΕ νέο μνημείο υποτέλειας και ραγιαδισμού απέναντι στη Νέα Τάξη και πρόκληση στα χιλιάδες θύματα των εγκληματικών επεμβάσεών της. Τέλος, καλεί το λαό και τη νεολαία σε αντιιμπεριαλιστική αντεπίθεση μέσα από το φιλειρηνικό κίνημα.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

"H συνέντευξη του υπουργού Αμυνας, σχετικά με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, το ρόλο του και τη θέση της Ελλάδας σ' αυτή, αποτελεί μνημείο υποτέλειας και σύγχρονου ραγιαδισμού απέναντι στη Νέα τάξη και το οπλισμένο χέρι του το ΝΑΤΟ.

Είναι πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό, στους λαούς της περιοχής, στους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, στους εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και ανάπηρους, σ' αυτούς που ένιωσαν την καταστροφή και τη δυστυχία από τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις, ο καθαγιασμός του ΝΑΤΟ και η προσπάθεια να παρουσιαστεί ένας επιθετικός ιμπεριαλιστικός οργανισμός ως "εγγυητής" της ειρήνης.

Παρά την ενορχηστρωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που έχει εξαπολυθεί από ποικιλώνυμους θιασώτες του ΝΑΤΟ δεν μπορεί κανείς να κρύψει την πραγματικότητα που οι λαοί διαισθάνονται. Οτι δηλαδή, η νέα δομή του ΝΑΤΟ υπηρετεί τη νέα στρατηγική, που είναι οι επεμβάσεις και η υποδούλωση των χωρών και των λαών της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Μεσογείου και Β. Αφρικής στις αμερικανοΝΑΤΟικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Δεν μπορεί, επίσης, να καλυφθεί η άνευ όρων παράδοση της χώρας, της άμυνάς της, της διεκδίκησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στα ΝΑΤΟικά επιτελεία. Είναι πια ολοφάνερο ότι την αποκλειστική κυριαρχία στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή αναλαμβάνουν και τυπικά οι ΗΠΑ μέσω του Αμερικανού διοικητή της Νάπολης.

Οι ισχυρισμοί δε, που προβάλλονται ότι η Ελλάδα με τη νέα δομή θα βελτιώσει και την αμυντική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν καθαρή απάτη, γιατί οι εξοπλισμοί και η δομή θα υπηρετούν τα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και όχι την άμυνα της χώρας. Ετσι, εκτός των άλλων, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει τρισεκατομμύρια για να εξυπηρετηθούν οι πολεμικοί στόχοι της Νέας Τάξης. Καλούνται, επίσης, οι Ελληνες στρατευμένοι να μετατραπούν σε δυνάμεις ταχείας επέμβασης, σε τάγματα θανάτου, σε εχθρούς γειτονικών λαών στην υπηρεσία των βρόμικων ΝΑΤΟικών σχεδίων.

Μπροστά σ' αυτές τις δυσμενείς για τους λαούς και το φιλειρηνικό κίνημα εξελίξεις, μπροστά στους νέους κινδύνους για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, μπροστά στον κίνδυνο της υποδούλωσης στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης, η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε αντίσταση και συσπείρωση στο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα.Οι λαοί της περιοχής μας χρειάζεται να συντονίσουν τον αγώνα τους. Ηδη στην Παγκόσμια Διάσκεψη των Κινημάτων Ειρήνης στην Κούβα και στη Μεσογειακή Διάσκεψη των μη κυβερνητικών οργανώσεων στη Μάλτα, τον περασμένο Νοέμβρη, εκπρόσωποι οργανώσεων, πάνω από 50 χωρών, διακήρυξαν την αντίθεσή τους στο ΝΑΤΟ, τον αγώνα για τη διάλυσή του. Η αντιιμπεριαλιστική λαϊκή αντεπίθεση είναι ο μόνος δρόμος για έναν κόσμο φιλειρηνικό και δίκαιο".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ