Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Εληξε ο αποκλεισμός της ιχθυόσκαλας

Μετά από δέσμευση του αρμόδιου υφυπουργού Γεωργίας ότι θα πωλούνται σε διαφορετικούς χώρους τα ντόπια από τα εισαγόμενα ψάρια

Εληξε χτες ο διήμερος αποκλεισμός της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου από τους επαγγελματίες αλιείς, καθώς ο υφυπουργός Γεωργίας,Β. Γερανίδης,μετά από συνάντηση που είχε μαζί τους, δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά τους, να πωλούνται δηλαδή σε διαφορετικό χώρο μέσα στην ιχθυόσκαλα τα εισαγόμενα από τα ντόπια ψάρια.

Από προχτές τα ξημερώματα οι επαγγελματίες αλιείς και οι ναυτεργάτες είχαν δέσει τα αλιευτικά τους σκάφη, τα οποία και τροφοδοτούν την ιχθυόσκαλα, και στη συνέχεια προχώρησαν στον αποκλεισμό της εισόδου της ιχθυόσκαλας, απαγορεύοντας την προσέλευση των φορτηγών με τα εισαγόμενα προϊόντα μέσα στο χώρο. Το αίτημά τους ήταν να μην πωλούνται τα εισαγόμενα ψάρια στον ίδιο χώρο με τα ντόπια, ώστε να μη "βαφτίζονται" τα εισαγόμενα ως ελληνικά και να μπορούν έτσι οι εισαγωγείς να ρίχνουν τις τιμές σε εξευτελιστικά επίπεδα. Επίσης ζητούν να γίνονται αποτελεσματικοί έλεγχοι στην ποιότητα και την προέλευσή των εισαγόμενων ψαριών. Μετά από πολύωρη συνάντηση που είχαν χτες οι διοικήσεις των Σωματείων Ανεμοτρατών και Γριγρί με τον υφυπουργό Γεωργίας, Β. Γερανίδη,ο δεύτερος δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά τους.

Οι αντιπροσωπείες μετά τη συνάντηση επέστρεψαν στο χώρο και ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους για τα αποτελέσματά της. Ο εκπρόσωπος του Σωματείου Γριγρί,κ. Μίχας,μας δήλωσε ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε πως θα ικανοποιήσει το αίτημά τους και τόνισε ότι, εάν σε μια βδομάδα αυτό δε γίνει, τότε οι αλιείς θα προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό της ιχθυόσκαλας μέχρι οι δεσμεύσεις του υπουργού να γίνουν πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ